Parktronic PDC MMI 2G 3G wizualizacja CONCERT 2008-2012
18 18

    798 postów w tym temacie

    Cześć posiadam moduł 8K0 919 475 B - 4 sensors, no graphical support. 

    A udało mi się załączyć wizualizacje tył sam 4 kanałowy na radiu concert:) czy to normalne?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Tak normalne, w przedlifcie można sobie uruchomić wizualizacje przy sterowniku 4 kanałowym.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Witam, możecie mi powiedzieć czy moduł pdc o numerze 8K0 919 475A to taki sam co na zdjęciu?  Planuje dołożyć czujniki a w opisie jest nr modułu z koncówką AA i nie wiem czy to jest to samo. 

    IMG_4185.PNG

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    AA to nie to samo co samo A.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Ok. Dzięki 

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Witam Panowie

    Pomozecie???

    Mam sterownik 4 kanałowy

    8K0 919 475 Q

    Oraz MMI 3g High hdd

    ale nie mogę sobie poradzić z włączeniem wizualizacji pdc tył, 

    Mógłbym mi ktoś napisać co dokładnie trzeba zrobić????

    Z góry dziękuje za Pomoc

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Na jaki klej przykleić uchwyty czujników w przednim zderzaku po wywierceniu dziury na czujnik? W oryginale w którym miejscu jest umiejscowiona wtyczka łącząca wiązke czujników przedniego zderzaka z wiązka co idzie do modulu? (w którym miejscu przedniego pasa)

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    wiązka jest mniej więcej na środku zderzaka 

     

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jestem po montażu kabli, miałem ori PDC tył, dorzucony moduł z końcówką AA ale coś mi nie gra. Czy jest możliwe, że w momencie gdy na przód i tył mam zrobiony lift i są tam czujniki poliftowe z przodu oraz prawdopodobnie przedlifty z tyłu (bo chyba są takie same i przy wymianie zderzaka nie było potrzeby), to one mają inny opór niż przedliftowe i dlatego może nie działać poprawnie?

     

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    a co ci nie działa ?  jakiś scan z auta daj

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Przy włączeniu wstecznego głośniczek tylny daje ciągły sygnał przez ok 3 sek i nie działają żadne czujniki.


                    Address 10: Park/Steer Assist       Labels: 8K0-919-475.clb
    Control Module Part Number: 8K0 919 475 AA    HW: 8P0 919 475 N
      Component and/or Version: PARKHILFE 8K  H01 0080
               Software Coding: 100003
                Work Shop Code: WSC 06325 123 12345
                          VCID: 78FF0E6BCB2690DEAC3-802D
    4 Faults Found:

    01629 - Sensor for Parking-Aid; Front Left (G255) 
                009 - Open or Short to Ground
                 Freeze Frame:
                        Fault Status: 01101001
                        Fault Priority: 3
                        Fault Frequency: 1
                        Reset counter: 11
                        Mileage: 196498 km
                        Time Indication: 0
                        Date: 2017.05.22
                        Time: 20:09:16

                 Freeze Frame:
                        Temperature: 17.0°C

    01628 - Sensor for Parking-Aid; Front Mid-Left (G254) 
                009 - Open or Short to Ground
                 Freeze Frame:
                        Fault Status: 01101001
                        Fault Priority: 3
                        Fault Frequency: 1
                        Reset counter: 11
                        Mileage: 196498 km
                        Time Indication: 0
                        Date: 2017.05.22
                        Time: 20:09:16

                 Freeze Frame:
                        Temperature: 17.0°C

    01626 - Sensor for Parking-Aid; Front Right (G252) 
                006 - Short to Plus
                 Freeze Frame:
                        Fault Status: 01100110
                        Fault Priority: 3
                        Fault Frequency: 1
                        Reset counter: 11
                        Mileage: 196498 km
                        Time Indication: 0
                        Date: 2017.05.22
                        Time: 20:09:15

                 Freeze Frame:
                        Temperature: 17.0°C

    01627 - Sensor for Parking-Aid; Front Mid-Right (G253) 
                006 - Short to Plus
                 Freeze Frame:
                        Fault Status: 01100110
                        Fault Priority: 3
                        Fault Frequency: 1
                        Reset counter: 11
                        Mileage: 196498 km
                        Time Indication: 0
                        Date: 2017.05.22
                        Time: 20:09:15

                 Freeze Frame:
                        Temperature: 17.0°C

    Edytowane przez the_beast

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Tak sobie myślę, że może z tych błędów wynika, że na dwóch czujnikach mogły zostać zamienione pin 1 oraz pin 3, bo dziwi mnie, że na dwóch jest zwarcie z plusem a dwóch z masą. Wiązka była sztukowana i może tu gdzieś powstał błąd? Czy według tych błędów można potwierdzić moją teorię? Nie chce teraz demontować wiązki bez sensu ale coś mi się wydaję, że to może być problemem.

    Chyba najlepiej podpiąć wiązkę z innego auta i zobaczyć czy wtedy błędami sypie :) 

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    ewidentnie do sprawdzenia PINY w kostkach 3PIN-owych

    MIERNIK  W DŁON I DZIAŁASZ :)

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    No to działamy :)

    A czy jest opcja ściągnąć wiązkę PDC przód bez ściągania zderzaka? 

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Panowie, czy ktoś z was dokładał czujniki przód i tył do modelu przed lift? Bo nie wiem czy muszę szukać koszyków do montowania czujników czy wystarczy tylko otwór w zderzaku wywiercić. Mam b8 z 2010 roku. 

    Wiem ze można to sprawdzić zdejmując zderzaki tylko ja nie mam możliwości tego zrobić. Nie mam garażu ani placu. 

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Teraz, MikeP79 napisał:

    Panowie, czy ktoś z was dokładał czujniki przód i tył do modelu przed lift? Bo nie wiem czy muszę szukać koszyków do montowania czujników czy wystarczy tylko otwór w zderzaku wywiercić. Mam b8 z 2010 roku. 

    Wiem ze można to sprawdzić zdejmując zderzaki tylko ja nie mam możliwości tego zrobić. Nie mam garażu ani placu. 

    Ja montowałem. Nie wystarczą same otwory, będziesz potrzebował mocowania (ja kupiłem w ASO Skody). 

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Ok. Tak myślałem. Ale miejsce na przyklejenie koszyka jest wyznaczone?


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Na zderzaku od wewnątrz są zaznaczone dwa miejsca na wywiercenie otworów.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    22 minuty temu, sowiq napisał:

    Ja montowałem. Nie wystarczą same otwory, będziesz potrzebował mocowania (ja kupiłem w ASO Skody). 

    a możesz podać nr koszyka jaki kupiłeś? Chodzi mi o tył.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Na jednej z pierwszych stron chłopaki podawali. Przeklikaj się to na pewno znajdziesz. Ja niestety nie pamiętam już.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jakim klejem przykleić koszyczek? Czy jak mam teraz pdc tyl i mmi 2g high oraz wizualizacje na tył to po montażu przodu da radę zrobić tak aby po włączeniu przednich czujników zalaczyła sie wizualizacja przodu czy tylko po wciśnięciu wstecznego uaktywni sie wyświetlanie odległości ma mmi?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Ja przykleiłem na taśmę dwustronną z mocowania (oczywiście wcześniej odtłuszczona powierzchnia) + zalałem dla pewności wszystko warstwą kleju na gorąco. Póki co trzyma ;)

    Co rozumiesz przez "włączenie przednich czujników"? Albo masz włączone wszystkie, albo żadne. Zarówno przyciskiem jak i wrzuceniem wstecznego uaktywniasz równocześnie przód i tył. Jeśli masz wizualizację, to włącza się ona razem z czujnikami.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    9 minut temu, sowiq napisał:

    Co rozumiesz przez "włączenie przednich czujników"? 

    Miałem na myśli wlaczenie poprzez wciśniecie przycisku, czy po jego wduszeniu pokaże sie na mmi wizualizacja. Ktoś tutaj kiedys pisał że zalaczyła mu sie wizualizacja tylko po wrzuceniu wstecznego a przednie czyniki działały tylko dzwiękowo na pierwszym biegu po wciśnięciu guzika, nie miał wizualizacji, 

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Dodaj konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!


    Zarejestruj nowe konto

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


    Zaloguj się teraz
    18 18

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

    • Latest Registered Members