junior_tdi Opublikowano 20 Lipca 2011 Opublikowano 20 Lipca 2011 WITAM Przedstawiam Wam moją padlinę Sezon 2013: 2012: Historia, plany itp poniżej : Audi A4 B5 Avant 1999r. 1.9 TDI - AFN [MODY ZROBIONE: Gleba - Gwint MTS Lampy przód: był Xenon 6000K - był HID na czarnych poliftach - jest Bix na D2S w lampach DEPO z czarną ramką + obrysy US w przednich kierunkach Wnętrze - było RECARO w materiale - jest znowu seria na ćwierć kubełkach kierownica S4 Duże lusterka z anglika w czarnym macie Oświetlenie wnętrza białe - LED Usunięcie wycieraczki z tyłu Nowa Gałka skrzyni biegów - Audi S3 Moduł komfortowych kierunkowskazów BYŁ STICKER BOMB Inside - dekory, konsola środkowa, Lusterko - Aktualnie - Burberry Inside - dekory, konsola środkowa, lusterko BYŁO: jest Czarny poliftowy grill, były: a'la RS4 później ori grill S4 BYŁY: Alu - Patelnie Mercedesa 18"8,5J ET35, ze środkiem w czarnym macie + opony Pirelli P Zero Nero 215/40 + polerowany rant Akutalnie Felgi 19 cali 8,5J przód, 9Jtył z BMW e63 z oponami Falken FK 215/35/19 były Ramki na zegary RS4 wskaźnik doładowania boost - Gałgan wlepy w germańsko-US'owym stylu było sporo, jest mniej zgrabne i powabne końcówki wydechu Zderzak przód S4 Lampy tylne - BYŁY: polifty, później całe czarne polifty z białym wstecznym, później: LED Red/Smoke - aktualnie polifty a'la USA na prośbę forumowiczów wrzucam film jak grają te ledy z tyłu LED Backlights Audi A4 B5 Avant - YouTube Plany: ściema szyb Duże Heble z zaciskami Porsche USA Ass Przód S4 na gładko biało czarne wnętrze auta w pikowanej skórze, recaro itd itp Swap na 4.2 V8 Lakierowanie całego w unikatowy kolorek. Doprowadzenie d*py do takiego wyglądu: Modyfikacje mechaniczne: Poza wymianą silnika w międzyczasie (za sprawą wadliwego programu, z którym już kupiłem auto) STAGE I : - turbo AWX, - kolektor AWX, - EGR OUT - kat OUT - FMIC - dolot z kwasa - Program Wynik: 148KM/350Nm Ogarnięcie i realizacja: Dieselsoft.pl może kiedyś kit w granicach 2XX KM i 4XX Nm Foty: Po zakupie - lipiec 2011: Po pierwszych modach - czarny grill, znaczek + audio + zenon - 2011 Po zakupie kółek - 2011: z poprzednim wozidłem Przed zimą udało się jeszcze zrobić lampki na black Przez zimę 2011-2012 był czas na przemyślenia, planowanie, wizje i zbieranie gratów Po przedstawieniu wizji Kowi'emu wystrugał takie VT a więc przez zimę nakupiłem masę pierdół jak również parę przydatnych rzeczy i zimę przelatałem tak: i w 2012 z garażu wyjechałem tak : at night: by day: Następnie wywaliłem wycieraczkę z tyłu i wpadły pierwsze wlepy w międzyczasie złapałem kapcia na jednej patelni, więc chwilowo musiałem powrócić do kółek na których kupiłem padło, ale gleba została: a następnego dnia padło mi turbo i popłynął jeden tłok Po wizycie u doktora i przeszczepie serca na fabrycznego AFN'a doszło turbo od AWX, kolektor AWX i wyleciał katalizator. Poza mechaniką w czasie przerzucania silnika wypolerowałem ranty w patelniach i założyłem chowane wentyle. Pierwszy wyjazd po przeszczepie na spot do Pabianic 19.05.2012 Po tym wyjeździe wpadł zderzak przedni S4 dosłownie kilka dni po montażu zderzaka przyszedł długo oczekiwany weekend - VAG NYSA 2012 moja relacja z tego właśnie zlotu: i jeszcze jakieś foty z sezonu 2012: mixed by michal_s87 Styczeń 2013: Ogarnięcie mechaniki czyli: - FMIC - Dolot z kwasa - Podciśnienia w silikonach - Program W rezultacie: 148 KM i 350 Nm Maj 2013 - Założenie letniego setup'u - 19cali z BMW e63 - 8,5J przód, 9J tył + opony 215/35/19 Falken FK, Zderzak S4, Bix od Gwertego i grill S4 + lampy tył polifty a'la USA Pierwszy zlot na którym zagościło Audi w 2013 - Zdworzthersee - czyli zlot organizowany przez vwlifestyle.pl i z Trampkiem Kumpla z Łodzi pozdro600
mrogal Opublikowano 20 Lipca 2011 Opublikowano 20 Lipca 2011 Witam Wszystkich AudiManiaków! Z racji tego iż przesiadłem się z Golfa mk3 do Audi A4 B5 (VAG 4ever ) chciałem pochwalić się moim Avantem Auto przyjechało z Belgii jakieś 3 tygodnie temu a prezentuje się tak: Audi A4 B5 Avant Rok produkcji: 1999 Silnik: AFN 110 KM + Virus (nie wiem ile ma na chwilę obecną, niedługo wybiorę się na hamownię) Kolor: Ciemny granat Wyposażenie: El. szyby przód, lusterka Climatronic Tempomat ABS 6 poduszek? - tyle wypatrzyłem Audio: aktualnie seryjne z Radiem z poprzedniego auta - Blaupunkt Melbeurne SD27 Pakiet zderzaków, progów "Caractere" (bez przedniego zderzaka) Plany: Xenon 6000K [Done] Felgi 18' Gleba (Gwint, ew. sprężyny -40mm) Przeszczep tuby z poprzedniego auta Nowe radio Może kiedyś: Big IC, wtryski 216, big turbo i nowy virus, Może kiedyś: Czarny, skórzany środek z grzanymi kubłami z przodu siema zmien pralke
rafalekx Opublikowano 20 Lipca 2011 Opublikowano 20 Lipca 2011 siema zmien pralke :polew: to jeszcze frania Tak tylko przetłumaczę... koledze mrogalowi chodzi o jakość zdjęć polift a zegary masz 98 rok początek 99 tak miały Ładne auto szkoda tylko że zdjęc powiększyć nie mogę... blokada w pracy
junior_tdi Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Opublikowano 20 Lipca 2011 siema zmien pralke :polew: to jeszcze frania Tak tylko przetłumaczę... koledze mrogalowi chodzi o jakość zdjęć hehe, no właśnie nie ogranąłem tej pralki wypucuje Auto, ogarnę pralkę i wrzucę świerze foty polift a zegary masz 98 rok początek 99 tak miały Ładne auto szkoda tylko że zdjęc powiększyć nie mogę... blokada w pracy no auto jest niby z marca 99, może dlatego takie zegarki... a blokadę pewnie masz na fotosika, bo tam wrzucam zdjęcia... aktualnie też siedzę w pracy i zagadałem do informatyków, żeby mi odblokowali fotosika i powrzucałem zdjęcia
rafalekx Opublikowano 20 Lipca 2011 Opublikowano 20 Lipca 2011 Co nie zmienia faktu że jakość zdjęć jest bardzo marna Jak to napisał mrogal, pewnie "pralką" robione... :gwizdanie: Mogłeś foty na imageshacka wrzucić, tam nie ma blokad
mrogal Opublikowano 20 Lipca 2011 Opublikowano 20 Lipca 2011 siema zmien pralke :polew: to jeszcze frania Tak tylko przetłumaczę... koledze mrogalowi chodzi o jakość zdjęć hehe, no właśnie nie ogranąłem tej pralki wypucuje Auto, ogarnę pralkę i wrzucę świerze foty polift a zegary masz 98 rok początek 99 tak miały Ładne auto szkoda tylko że zdjęc powiększyć nie mogę... blokada w pracy no auto jest niby z marca 99, może dlatego takie zegarki... a blokadę pewnie masz na fotosika, bo tam wrzucam zdjęcia... aktualnie też siedzę w pracy i zagadałem do informatyków, żeby mi odblokowali fotosika i powrzucałem zdjęcia zrob lepsze fotki tego pakietu
junior_tdi Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Spoko, ogarnę aparacik i pierdyknę sesję w weekend... O ile nie wsiądę spowrotem do Golfa, bo w Audi muszę porobić podstawowe rzeczy - rozrząd, płyny, filtry... i takie tam...[br]Dopisany: 20 Lipiec 2011, 10:54_________________________________________________No i Audi wróciło od mechanika, zrobiony rozrząd, wszelkie płyny, filtry, klocki... Po powrocie założyłem nowe radio, poprowadziłem kable i podpiąłem Tuuuuuuube! wreszcie można jakoś słuchać muzyki
pitman Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Po powrocie założyłem nowe radio, poprowadziłem kable i podpiąłem Tuuuuuuube! wreszcie można jakoś słuchać muzyki Nie wiedziałem że wychodziły B5 w tym pakiecie,daj lepsze foty A zamiast tuby było kupić skrzynię
junior_tdi Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Po powrocie założyłem nowe radio, poprowadziłem kable i podpiąłem Tuuuuuuube! wreszcie można jakoś słuchać muzyki Nie wiedziałem że wychodziły B5 w tym pakiecie,daj lepsze foty A zamiast tuby było kupić skrzynię no no, skrzynie mam sorry. dzisiaj wrzucę reszcie jakieś zdrowsze foty. a B5 jak najbardziej wychodziły w pakiecie Caractere. http://www.lltek.com/caract_A4_B5.htm
Kowi87 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Nie wrzucaj na fotosika fot!!! www.imageshack.us albo www.postimage.org
SebaMC Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Nie wrzucaj na fotosika fot!!! www.imageshack.us albo www.postimage.org Właśnie, bo teraz fot nie widać
junior_tdi Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Wreszcie foty ogarnięte Zapraszam do oglądania i oceniania
Kowi87 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Do kompletu pakietu brakuje przedniej dokładki/ zderzaka, nie wiem co tam było oferowane :gwizdanie: Jesli nic nie zamierzasz z tym robić to dokładke w kolor daj
slepy Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Do kompletu pakietu brakuje przedniej dokładki/ zderzaka, nie wiem co tam było oferowane :gwizdanie: Jesli nic nie zamierzasz z tym robić to dokładke w kolor daj no przeca pisał że ma zderzak do kompleyu, tylko musi polakierować , ładna baza
Kowi87 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Do kompletu pakietu brakuje przedniej dokładki/ zderzaka, nie wiem co tam było oferowane :gwizdanie: Jesli nic nie zamierzasz z tym robić to dokładke w kolor daj no przeca pisał że ma zderzak do kompleyu, tylko musi polakierować , ładna baza A nie doczytałem
pitman Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Ładna jak założysz przedni zderzak będzie gitara
junior_tdi Opublikowano 6 Września 2011 Autor Opublikowano 6 Września 2011 tak więc wreszcie Felgi zakupione - Patelnie Mercedesa 18' tak więc koła - 18 cali; 8,5J; ET 35 + opony Pirelli P Zero Nero 215/40 i tak na kole: i takie małe SPY FOTO wiem, że narazie troche stoi jak koza, ale kolejny planowany zakup to gwint także na pewno pójdzie niżej Sorry za jakość - zdjęcia robione skarpetką
Kowi87 Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 Będziesz cos cudował z tą felgą, czy zostaje jak jest czekam na lepsze fotki niz robione tą skarpetką
junior_tdi Opublikowano 6 Września 2011 Autor Opublikowano 6 Września 2011 Będziesz cos cudował z tą felgą, czy zostaje jak jest czekam na lepsze fotki niz robione tą skarpetką rant w poler a środek w kolor auta albo BLACK ale to dopiero na przyszły sezon letni, w tym tak dolatam...
Rekomendowane odpowiedzi