Jump to content
IGNORED

[ALL B5] Kat

Duds

Recommended Posts

Witam i na wstępie przepraszam. Tak wiem, temat poruszany milion razy, ale z racji tego, ze chwilowo korzystam z neta w telefonie to nie mam czasu i ochoty tego szukać. Stąd pytanie. Ile czasu muszę poświecić żeby wywalić kata? Chcę to zrobić jutro, a mam mocno ograniczony czas. Jakiś krótki opis jak to najszybciej zrobić? Zostaje ori pucha. To śmieszne, ale jeśli ktoś napisze jakich narzędzi potrzebuję to też się przyda :decayed: Z góry dzięki za odpowiedzi.

Potrzebujesz napewno kanał i o ile śruby przy turbinie puszczą to te między katem a rurą idącą do tłumnika już nie zresztą nie ma do nich dojścia i najlepiej rozkręcić złącze rur (musisz kupić mowe bo pewnie starego już nie bedzie dało sie założyć) wyjąć filtr powietrza i wyciągnąć kata z częścią rury górą przez komore silnika bo w drógą strone pucha kata nie przejdzie. I masz kata na wierzchu. Możesz założyć wtedy od pana Gruchota fajny zamiennik za kase ze sprzedenia kata i jeszcze troche zostanie lub wydłubać go.

A ile na tą chwilę, mniej więcej, mogą być warte wnetrzności kata? Jeśli w ogóle są coś warte? Bo będę dłubał :) A jeśli chodzi o to dłubanie to trzeba rozwalić kata, czy jakoś da radę się dostać, żeby dobrze to wydłubać?

A ile na tą chwilę, mniej więcej, mogą być warte wnetrzności kata? Jeśli w ogóle są coś warte? Bo będę dłubał :) A jeśli chodzi o to dłubanie to trzeba rozwalić kata, czy jakoś da radę się dostać, żeby dobrze to wydłubać?

monolit podobno 100zeta za kilo

za wybity wkład z kata z AFN na allegro wziąłem 75 zł

za wybity wkład z kata z AFN na allegro wziąłem 75 zł

W jakiej kategorii to umieściłeś, jeśli można wiedzieć? :gwizdanie:

@ Ok, znalazłem :>

W mojej miejscowości jest skup katalizatorów za kata z a4 b5 1.9 110KM AVG wziąłem u nich 200zł, w dodatku sami przecięli wydech zaraz za katem wybili i pospawali :P znajomy skasował mnie za wyjecie i włożenie kata 50zł EFEKT BEZCENNY auto lepiej wkręca się na obroty i ma lepszego kopa :)

do póki nie było skupu katów w mojej miejscowości sprzedawałem katalizatory na allegro z całymi puszkami na licytacjach :P ceny tez bardzo wysokie

http://allegro.pl/sprzedam-monolit-od-ciezarowek-i2035957131.html Przykładowa aukcja. Allegro › Motoryzacja › Części samochodowe › Układ wydechowy › Katalizatory. Ja nie wydłubałem jeszcze, bo mrozy mnie zaskoczyły ;( Liczę, że za swój wezmę chociaż ze 150 zł :naughty: Będzie kasa na mody :kox:

Albo i tak zrobię :good: Tylko ile za same wnętrzności :mysli: