Jump to content

Montaz Pakietu wewnętrznego QQ1 oswietlenia przestrzeni nóg , kratek , schowka


Recommended Posts

No niestety racja. Z lenistwa nie chciało mi się ciągnąć osobnej wiązki - widziałem, że tak ludzie robią na jednym przewodzie nawet na YT są filmiki i nikt nie wspomniał, że jest taki problem.

Wziąłem się dziś za to - podłączyłem przód osobno, a tył osobno pod tą drugą czarną wtyczkę i jest ok. Nie ważne czy otworzy się drzwi przednie czy tylne wszystko się zaświeca jak należy :thumbup1:

Link to post
Share on other sites

Chce wymienic ledy na inne. Wypina sie jakos te klosze pod nogami czy trzeba rozkrecac?

Link to post
Share on other sites
16 godzin temu, Spiter napisał:

Chce wymienic ledy na inne. Wypina sie jakos te klosze pod nogami czy trzeba rozkrecac?

Lampkę w nogach musisz najpierw wyciągnąć całą,wypiąć wtykę i dopiero rozebrać. Uwaga z tyłu mogą być krótkie przewody.

Edited by kamilch-1984
Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, kamilch-1984 napisał:

Lampkę w nogach musisz najpierw wyciągnąć całą,wypiąć wtykę i dopiero rozebrać. Uwaga z tyłu mogą być krótkie przewody.

A jak ja wyciagnac? Wypchac jakos? 

Link to post
Share on other sites
9 minut temu, Spiter napisał:

A jak ja wyciagnac? Wypchac jakos? 

Jasne kolego :wink:  W konstrukcji siedzenia masz otwory przez które wypchasz lampki na zewnątrz. 

Ps. mam na myśli otwór zaraz przy lampce. Dojście od dołu. 

Edited by kamilch-1984
Link to post
Share on other sites

Jeszcze jedna rzecz mnie ciekawi. Wziąłem się za oświetlenie zewnętrzne drzwi, podpiąłem zgodnie ze schematem oraz przeprowadziłem kodowanie. Dolna lampka jest ledowa także nie wypowiem się czy na pewno dobrze świeci ale dręczy mnie to czy ta górna lampka czerwona (wsadzona zwykła żarówka W5W) ma świecić tak jakby połową mocy? Chodzi o to, że ta czerwona lampka nie świeci pełną mocą, ta żarówka w5w świeci jakby połową swojej mocy. Jest jakaś regulacja w ustawieniach czy vcds czy to tak ma być?

EDIT: Dobra już doszedłem co jest nie tak. Miałem takie oryginalne wiązki tych lampek i jedna lampka z drugą jest połączona szeregowo, a prawdopodobnie przez to, że dałem jako dolną lampkę "projektor" LED z logo audi to chyba zrobił się jakby opornik - nie wiem. Podpiąłem równolegle obydwie lampki i świeci pełną mocą. Na szczęście to tylko drzwi kierowcy - resztę drzwi, których jeszcze nie zrobiłem zrobię już prawidłowo :)

Edited by Ghamax
Link to post
Share on other sites

Spotkał się ktoś z tym że pod schowkiem nie ma beżowej wtyczki do podpięcia wiązki schowka? Kupiłem ori wiązkę z Airbag, Podświetleniem itd. A nie ma gdzie podpiąć. 

Link to post
Share on other sites

Dużo aut Tak ma. Musisz dołożyć instalacje. 

Link to post
Share on other sites

Ktoś wymieniał moduł w drzwiach ? Kupuje inny, koduje i to wszystko ? Zależy mi na podświetleniu wnęk drzwi ;)

Link to post
Share on other sites

Jeśli podświetlenie drzwi to obsługują wszystkie. Nie ma potrzeby wymieniać tylko zakodowac. 

Edited by pawel72689
Literówka
Link to post
Share on other sites

Nie mam PINu 8, który odpowiada za to. Przedlift, polift pasują zamiennie ?

Link to post
Share on other sites

Wiecie może które PINY sa wolne w kostce od drzwi Audi a4 , chce pociągnąć zasilanie do listew progowych LED "s"

Zdjęcie kostki

kostka.png

@wrclaguna może Ty będziesz wiedział ?

Edited by matek55
Link to post
Share on other sites

a wie ktoś jak podłączyć taśmę ledowa w drzwiach żeby świeciła podczas jazdy i zarazem się zaświecała po otwarciu drzwi z kluczyka razem z oświetleniem zewnętrznym ?? :eusathink:

Link to post
Share on other sites

Czesc.

Mam sterownik z Końcówka D ktora obsluguje oświetlenie. 

Zakodowalem channel 01 dodając +2 do danej wartości ale:

Mam problem bo nie mogę zakodowac w VCDS tego 
[07 - Head Control]--> [Adaptacja - 10] --> Channel 111 RESTART zmiana z 0 na 1

Po wpisaniu 1 , i kliknięciu test - robi restartu MMI i w tym czasie przerywa mi VCDS lacznosc ze sterownikiem i w teście wychodzi BŁĄD . 

Da się to jakoś obejść ? np w zielonym menu ? .

 

Bez tego kodowania, wchodzac w setup wyświetla mi wybór ADS zawieszenie i tyle.

Link to post
Share on other sites

Witajcie! 

Posiadam audi Q5. Dołożyłem pakiet oświetlenia nóg oraz podświetlenie klamek. Robiłem wszystko zgodnie z instrukcją, podłączenia kabli i kodowanie. Zakodowane w green menu, w vcds także. Jeśli chodzi o podświetlenie klamek żadnego problemu. Ale podświetlenie przestrzeni nóg zero reakcji. Sterowanie podświetleniem w mmi jest.

Ktoś ma jakis pomysł?

IMG_20210323_115958.jpg

IMG_20210323_125706.jpg

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...