Montaż Oryginalnej Kamery Cofania oraz Blendy Audi

    255 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    U mnie jest to samo, ale kodowanie na Lambo sprawę załatwia......

    Pozdrawiam, Woszu

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    12 minut temu, woszu napisał:

    U mnie jest to samo, ale kodowanie na Lambo sprawę załatwia......

    Pozdrawiam, Woszu
     

    A może być to wina kabla że za słaby i nie koduje ?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Wątpię

    Pozdrawiam, Woszu

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    A może być to wina kabla że za słaby i nie koduje ?

    Puść 2 razy kodowanie czyli daj 1 ok i potem to samo tylko że dajesz 0 i odrazy 1 za 2 razem dopiero przy 1 akceptujesz

    Jak nie lapnie to zrób to samo tylko na końcu przytrzymaj 30s guzik wyłączenia aż usłyszysz taki trzask w głośnikach :)

    Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka

     

     

     

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Chłopaki kamerka z all.....express jak lepiej podlaczyc bezprzewodowe czy po przewodzie jest lepsza jakosc ?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Panowie pytanie czy ta kamerka w uchwyt od otwierania podchodzi do B7 sedana?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Tak, jeśli piszesz o tym chinczyku

     

     

    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

     

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    2 godziny temu, cinkers napisał:

    Tak, jeśli piszesz o tym chinczyku

     

     

    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

     

    Tak dokładnie chodzi mi o chińczyka bo jak będę wymieniał wykładzinę w swojej furze to przy okazji wyciszę podłogę i położę przewody pod kamerę :D 

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    może mi ktoś podpowiedzieć, jak zdemontować blendę z b7 sedana?

    4 śruby w okolicach lampek znalazłem

    1 dłuuugą przy zamku też a mimo to zamek nie chce puścić - blenda od strony lampek wyłazi, ale zamek wyraźnie trzyma, czy tam jeszcze jakaś  śruba jest czy jak to wyjąć? z 2h kombinowałem i nic...

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Zamek trzeba pod katem wyciagac. Wydaje sie ze cos trzyma ale nie. Spróbuj okrecic go o 90 stopni w jedna czy w druga. Ja pamiętam coś jeszcze odkrecalem dodatkowo co mi pomoglo bardzo z wyjeciem tego ale już nie pamiętam co to było.


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    kombinowałem tak mniej więcej, ale rusza się może o 15stopni w lewo patrząc od strony kluczyka i nic więcej siedzi mocno aż mnie kusiło, żeby młotka użyć :D ale nie wierzyłem, że nie ma opcji by coś przekombinować a własnie żadnych innych śrub nie widziałem w okolicy

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Od pewnego czasu zauważyłem, że obraz z kamery cofania  z alliexpres jest jakby fioletowy, różowy. Początkowo było to sporadycznie, natomiast ostatnio obraz mam praktycznie cały czas w tych kolorach. Czy miał ktoś z was podobny problem, jak go można rozwiązać, czyżby kamera się psuła ?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Chłopaki potrzebna pomoc... moduł od kolegi woszu, pod piety według schematu schemat.png

    I za przeproszeniem du*a... nie reaguje... RNSE 192 Q , kodowanie na tunerTV + blok 4 zmieniony na 1 i 0 reakcji na wsteczny... oraz brak opcji wyboru TV w navi...

    ps. kabelek nr3 nigdzie nie wpinamy?

    Edytowane przez tazzi
    zpytanie

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jakiś dziwny ten schemat RFLS  powinien być podpięty pod zasilanie ze wsteka najczęściej dodatkowo przez przekaźnik..

    Po drugie ten kabelek 3 to raczej zasilanie kamery  + - 12 volt a z rysunku nie wynika to tak jak by masa nie była podana...

    Po trzecie jeśli nie masz wyświetlanego  TV  na RNSie to możliwe że nie przyjmuje Ci kodowania

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    A więc może wypowiem się jako twórca tego adaptera.

    Schemat podłączenia jest dobry. Kabelka nr 3 nie trzeba podłączać, bo to masa kamery, a masa do kamery idzie też po kablu sygnałowym. Nie zaszkodzi podłączyć tej 3 do karoserii samochodu.

    Sygnał na RFSL jest podłączony przez przekaźnik wewnątrz adaptera. Pojawia się tam 12V po podaniu 12V ze światła cofania.

    TV w menu nie będzie, bo to jest zestaw pod samą kamerę, a nie pod TV i nie ma w sobie emulatora TV.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się


    • Nowi użytkownicy