[B5 AEB] Paliwo się cofa??
0

    13 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    witajcie panowie. Już wiele razy pisałem że mam problem z odpaleniem samochodu i dziś przyszła mi do głowy myśl a mianowicie o cofaniu sie paliwa. myślę że paliwo się cofa do baku i zanim pompka wypełni cały układ i dojdzie do wtrysków to trzeba bardzo długo kręcić i stąd moje pytanie czy jest to możliwe??

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    a może to już wykamane świece?? może kable??

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    a jak podczas kręcenia rozrusznikiem dodasz gazu to coś się dzieje??? tzn. czy wtedy zapala?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam! Ja mam podobny problem z odpaleniem zimnego silnika. Mam gaz sekwencyjny i odcięcie pompy paliwa. Na początku też myślałem, że to paliwo się cofa, ale zauważyłem, że w upalne dni gdy auto zaparkowane stoi 8 godzin teoretycznie silnik jest zimny schłodzony to temperatury otoczenia i co najdziwniejsze wtedy odpala odrazu. Może to ma związek z czujnikiem temperatury? Co sądzicie?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Panowie co bylo przyczyna?

    Ja mam u siebie identyczne objawy

    Wymienilem wtryski kompletne,swiece i problem nadal wystepuje

    Gdzie jest ten czujnik temperatury??

    Na Vagu nie wywala zadnych blędów

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    To sam nie jesteś. Ja mam podobne objawy " musze na zimnym trochę pokręcić rozrusznikiem" ja sie przyzwyczaiłem i tak jeżdżę a co mu dolega to nie mam pojęcia na VAGu 0 bledow( a także mam odcięcie pompy) :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    a czy wymienialiscie czujnik temperatury g62?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Nie wymienialem,ale dzis rano przed pierwszym odpaleniem odlączylem ten czujnik jednak auto za pierwszym raze odpalilo ale trzeslo cala buda i zgaslo,za 2 razem odpalilo i chodzilo normalnie wiec to raczej nie wina czujnika??

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    a nikt nie mowi o ssaniu!ciekawe czy czy dziala!a czujnik temperatury wlasnie ssanie wlacza![br]Dopisany: 22 Sierpień 2010, 14:38_________________________________________________a paliwo owszem moze sie cofac jak zawor zwrotny w pompie siadnie ale to bys odczul ze ci padla!

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    W jaki sposób bym to odczul??

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się
    0

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.