Jump to content

Montaż i Działanie ADS ( AUDI DRIVE SELECT ) 2008-2012


Recommended Posts

Posted (edited)
46 minut temu, Marek127 napisał:

Witam podpiołem przycisk ads pod 4 pin brązowej kostki 16 pin oraz + I masę tam gdzie ma być i podświetlają mi się wszystkie tryby oprócz dynamiczne oraz niemoge ich przestawić na przycisku wogule nie reaguje jest błąd od braku komunikacji z modułem harisma czy napewno w audi a5 8t 2011r ma być pod 4 pin w mce 09?.

Masz przedlift czy polift? Silnik CAHA to raczej przedlift?

Edited by Muskel1
Link to post
Share on other sites

Przedlift 2011r 

Link to post
Share on other sites

Mam a5 2011 po lifcie.  Więc chyba mam przekładnię elektryczną ? Jak to sprawdzić i czy w takim razie będę miał możliwość ustawienia twardości kierownicy w zakodowanym ads ?

Link to post
Share on other sites
22 godziny temu, Marek127 napisał:
23 minuty temu, dan4tech napisał:

Mam a5 2011 po lifcie.  Więc chyba mam przekładnię elektryczną ? Jak to sprawdzić i czy w takim razie będę miał możliwość ustawienia twardości kierownicy w zakodowanym ads ?

 

Polifty miały wszystkie elektromechaniczne serwo. Sprawdź jaki masz kod na wlepce. Masz albo QZ7 (zwykłe elektromechaniczne) albo 1N8 (dynamik Lenkung)

Link to post
Share on other sites

Qz7,  czy to znaczy że twardości układu kierowniczego nie będzie się zmieniać?

Link to post
Share on other sites

Będzie.

Link to post
Share on other sites

Na postoju nie wyczuwam różnicy po zakodowaniu i przełączaniu w MMI

Link to post
Share on other sites
W dniu 25.05.2021 o 22:02, dan4tech napisał:

Na postoju nie wyczuwam różnicy po zakodowaniu i przełączaniu w MMI

Układ usztywnia się od prędkości, na postoju różnica może być prawie że nie wyczuwalna

Link to post
Share on other sites

Czy to normalne że przy aktywacji ADS będę miał ten błąd (mam polifta 2011r ze wspomaganiem Qz7:

Adres 09: Centr.zesp.elektr. (J519)       Plik etykiet:. AKP\8K0-907-063.clb

Znaleziono 1 błąd:
03110 - Sterownik aktywnego układu kierowniczego (J792) 
            004 - Brak sygnału / brak komunikacji
             Ramka zamrożona:
                    Stan błędu: 01100100
                    Priorytet błędu: 6
                    Częstość błędu: 1
                    Wew.licznik błędów: 76
                    Przebieg: 236403 km
                    Wskaźnik czasu: 0
                    Data: 2021.06.10
                    Czas: 15:27:40

 

Link to post
Share on other sites

żle zakodowane masz :hi:

czytaj pierwszy post

Link to post
Share on other sites
W dniu 11.06.2021 o 07:59, wrclaguna napisał:

żle zakodowane masz :hi:

czytaj pierwszy post

 

Pytanie czy jak odkoduję do ustawień fabrycznych power steering (wyłącze to) to czy mimo tego iż mam qz7 będzie mi się kiera utwardzać na dynamicu?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...