niestandardowy 1 Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 U mnie stalo sie tak: 4 foldery z muzyka, dwoch folderow rns " nie widzial " Karta pamieci podlaczona pod kompa, nazwy zmienione na krotkie i rns wszystko widzi Link to post Share on other sites
Grandus18 0 Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Sformatowałem na FAT bo było wcześniej FAT32 ale nic nie pomogło wsadzam kartę i niestety tak jak by jej ie było Ja bym zrobił jeszcze tak Format na FAT(nie ważne że już miałeś), wgrałbym jakies 2-5 plików ale z krótkimi nazwami tychże plików i oczywiście max 256kbps i sprawdził. Próbowałem ale niestety dalej nie widzi karty... tak jak by było puste wejście. Wrzucałem całe foldery i pojedyncze pliki i nic. Może jakoś specjalnie trzeba sformatować albo zapisać plik ? bo znalazłem starą kartę 128mb i też nie czyta ? Link to post Share on other sites
Grzehu 0 Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 (edited) Też nie czyta ? Spróbuj jeszcze jakąś inną. może masz coś z RNSe ? ugadaj się z kimś z Twojej okolicy co by miał na chwilkę pożyczyć swoje karty do Twojego wozu Ja też swego czasu z RNSe walczyłem, aż w końcu doszedłem co mu nie pasuje... Edited March 2, 2015 by Grzehu Link to post Share on other sites
krzybro 0 Posted May 25, 2015 Author Share Posted May 25, 2015 U mnie problem rozwiazany. Wszystkim dzieki za porady. Okazalao sie ze karta mimo 2Gb byla innego formatu! Niestety nie moglem tego sprawdzic wczesniej bo na opakowaniu bylo jedynie opisane SD .. Mam teraz micro z adapterem i chodzi super Link to post Share on other sites
25jahrequattro 0 Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Ja mam cały czas problem że nie widzi niektórych mp3, przeważnie moich ulubionych;) moze ktoś ma jakies pomysły, czemu tak jest. Na długość nazwy zwracałem uwagę, ale to nie to. Link to post Share on other sites
buly8d 0 Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Może ktoś miał taki problem z czytnikiem kart, wszystko działa czyta ale po ok 10-15 min szaleje i się zawiesza trzeba wyjąć włożyć z powrotem i tak to skutko czasami chwyci czasami nie. i to zawsze jak się silnik zagrzeje może to tyko moje spostrzeżenie ale zimą trwa to ok 20-25 min a czasami wcale będę wdzięczny za pomoc. Link to post Share on other sites
Grandus18 0 Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 U mnie niestety problem nie został rozwiązany dale w ogóle nie czyta kart kupiłem już kilka sztuk o różnej pojemności i za każdym razem brak karty . Link to post Share on other sites
erchi 10 Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Ja mam cały czas problem że nie widzi niektórych mp3, przeważnie moich ulubionych;) moze ktoś ma jakies pomysły, czemu tak jest. Na długość nazwy zwracałem uwagę, ale to nie to. U mnie też 'omija' niektóre pliki. Najmniej problemów sprawia, gdy kartę sformatuję w zwykłym FAT. Link to post Share on other sites
Dziobala 0 Posted July 24, 2015 Share Posted July 24, 2015 U mnie też omijało niektóre utwory, zmiana nazwy na krótszą też nic nie pomogła. Dopiero w winampie dałem na file info i tam odznaczyłem etykiety piosenek (ID3v1 i ID3v2) i to pomogło, wcześniej niby plik miał krótszą nazwę ale w tych etykietach niekiedy jest pełno informacji (zespół, tytuł, album, rok, rodzaj muzyki...) przez co ilość znaków jest przekroczona. U mnie to pomogło i teraz nie omija mi żadnej mp3 Link to post Share on other sites
erchi 10 Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 O widzisz, to jest jakiś pomysł! Wkurzało mnie to omijanie! Link to post Share on other sites
roxerxc90 0 Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 @Dziobala Dzięki wielkie, tak to mnie wkurzało, odznaczenie etykietek piosenek w winampie sprawia ze juz nie pomija i wyświetla wszystkie mp3ki. Dzięki wielkie Link to post Share on other sites
Dziobala 0 Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Cieszę się, że pomogło Link to post Share on other sites
Recommended Posts