Jump to content

Audi Connect myAudi


Recommended Posts

W dniu 1.02.2021 o 11:39, Deniro napisał:

Myśle że już w połowie lutego pojawi się możliwość uruchomienia google earth na starszych modelach audi , jestesmy już praktycznie na finishu testów :)

Jak tam postępy z widokiem satelitarnym?

Link to post
Share on other sites
14 godzin temu, Muskel1 napisał:

Jak tam postępy z widokiem satelitarnym?

Jest już dostepny dla wszystkich modeli Audi MMI oraz MIB2 A6/A7 czy inne modele z procesorami Nvidia

Link to post
Share on other sites
16 minut temu, Deniro napisał:

Wszystkie modele

:thumbup1: 

Link to post
Share on other sites

Witam,

Nie wiem czy to dobre miejsce do tego, ale jeśli nie to proszę o info to przeniosę temat jako osobny post. Czy ktokolwiek z Was miał kiedyś problem z logowaniem się użytkownikiem myAudi w samochodzie?
Ostatnio przywracałem samochód do ustawień fabrycznych co by rozwiązać problem z nieustającym błędem przy aktualizacji system infotainment w samochodzie. Oczywiście wcześniej, przed  resetem ustawień ten problem tez był, ale jednak udało się zalogować szybciej. Audi mówi, żeby próbować. Osoby pracujące z salonie twierdzą, że problem jest znany, powszechny i że kiedyś uda się zalogować. Oczywiście i  email i hasło są poprawne. Pytam bo może, ktoś z Was miał podobny problem i zna jakaś magiczną sztuczkę która pomoże rozwiązać problem.

Pozdrawiam!

Link to post
Share on other sites

Możesz sie zalogować na stronie myAudi z komputera lub z telefonu? 

Edited by Muskel1
Link to post
Share on other sites

Tak, na stronie się loguje bez problemu, w aplikacji tak samo - tylko w samochodzie jest problem. ;/

 

Link to post
Share on other sites

Miałem problem za pierwszym razem kiedy otrzymałem kod jako główny użytkownik. Zadzwoniłem na infolinię i doradzono mi abym zrobił reset MMI i poszło od strzału. Kiedyś nie mogłem się zalogować ale był problem z serwerami. Natomiast w codziennym użytkowaniu nie miałem problemów. Codziennie jeżdżę i loguje się samo od strzału poza ww przypadkami.

Link to post
Share on other sites

Czy miejsce, w którym Auto parkuje ma dobry zasięg? (Sieć komórkowa).

Link to post
Share on other sites

Zasięg ma dobry, 3/5 kresek jak dobrze pamiętam. 5/5 jeszcze nigdy nie widziałem, aczkolwiek auto mam dość krótko.  Zasięg jest na tyle dobry, że na telefonie mogę spokojnie oglądać YT w 1080P czy korzystać ze Spotify, siedząc w samochodzie.

 

Godzinę temu, vvalery napisał:

Miałem problem za pierwszym razem kiedy otrzymałem kod jako główny użytkownik. Zadzwoniłem na infolinię i doradzono mi abym zrobił reset MMI i poszło od strzału. Kiedyś nie mogłem się zalogować ale był problem z serwerami. Natomiast w codziennym użytkowaniu nie miałem problemów. Codziennie jeżdżę i loguje się samo od strzału poza ww przypadkami.

Może ten reset będzie rozwiązaniem, choć jak dłużej to pokrętło od ustawiania głośności jest wciśnięte to MMI nie wraca wtedy do ustawień fabrycznych? Jeśli nie, to powiedz ile sekund trzeba trzymać wciśnięte pokrętło od ustawiania głośności. Chyba, że się mylę i reset robi się inaczej.

Link to post
Share on other sites

Wyciągnij bezpiecznik od mib. Z tyłu w lweym boczku 20A. Pionowy rząd, ten pierwszy od góry żółty. 

 

Link to post
Share on other sites
4 godziny temu, krzysiexx04 napisał:

Zasięg ma dobry, 3/5 kresek jak dobrze pamiętam. 5/5 jeszcze nigdy nie widziałem, aczkolwiek auto mam dość krótko.  Zasięg jest na tyle dobry, że na telefonie mogę spokojnie oglądać YT w 1080P czy korzystać ze Spotify, siedząc w samochodzie.

 

Może ten reset będzie rozwiązaniem, choć jak dłużej to pokrętło od ustawiania głośności jest wciśnięte to MMI nie wraca wtedy do ustawień fabrycznych? Jeśli nie, to powiedz ile sekund trzeba trzymać wciśnięte pokrętło od ustawiania głośności. Chyba, że się mylę i reset robi się inaczej.

To tylko reset bez kasowania żadnych ustawień. Jednocześnie wciśnij pokrętło i daj do góry te "skrzydełka" po lewej i prawej stronie przez kilka sekund. Jak to puścisz to powinno się załadować od początku.

Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, vvalery napisał:

To tylko reset bez kasowania żadnych ustawień. Jednocześnie wciśnij pokrętło i daj do góry te "skrzydełka" po lewej i prawej stronie przez kilka sekund. Jak to puścisz to powinno się załadować od początku.

On nie ma skrzydełek jeżeli ma zgodnie z profilem rocznik 2020. Reset  na monitorze musi wykonać. 

Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, Muskel1 napisał:

On nie ma skrzydełek jeżeli ma zgodnie z profilem rocznik 2020. Reset  na monitorze musi wykonać. 

Fakt :facepalm: Trochę można by było się ich oszukać. :decayed:

Link to post
Share on other sites

Mam zgodnie z profilem, prócz kodu silnika bo mojego nie ma. Skrzydełek nie mam. Reset na monitorze? Macie na myśli przywracanie do ustawień fabrycznych?

Link to post
Share on other sites

Zwykły reset. Na monitorze gdzieś powinien być Power "przycisk" Jak go długo przytrzymasz mib sie zresetuje i zastartuje na nowo. 

Link to post
Share on other sites

Może to głupie ale logujesz się na włączonym zapłonie czy na odpalonym silniku? jeśli na samym zapłonie to odpal silnik i wtedy się loguj. 

Link to post
Share on other sites
18 godzin temu, matbruk napisał:

Może to głupie ale logujesz się na włączonym zapłonie czy na odpalonym silniku? jeśli na samym zapłonie to odpal silnik i wtedy się loguj. 

Nie ma różnicy.:wink:

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...