Robberto 0 #1 Posted June 9, 2015 witam dzisiaj korzystajac z chwili wolnego czasu postanowilem ogarnac temat piszczacych klocow o ktorych pisalem w innym dziale, po zdjeciu prawego kola okazalo sie ze mam podpocony amortyzator ktory w przyszlosci bede musial wymienic. Jakiej firmy proponujecie zeby to pojezdzilo? 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
tomaszstn 7 #2 Posted June 10, 2015 Najpierw musisz sprecyzować jakie masz zawieszenie, 1BA, 1BE, 1BV, potem spróbujemy coś doradzić. 0 Go to top *ZLOTY ŚLĄSKIE -PIĄTKI-18.00-C.H.-FORUM-GLIWICE* Share this post Link to post Share on other sites
Robberto 0 #3 Posted June 10, 2015 Ok ,wiec jak to sprecyzowac, po nr vin? Jestem zielony w tym temacie 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
wrclaguna 207 #4 Posted June 10, 2015 Ok ,wiec jak to sprecyzowac, po nr vin? Jestem zielony w tym temacie Albo po VIN ( ASO ) lub odczytaj numer . 0 Go to top MONTAŻ NAWIGACJI KONWERSJE MIB MMI 3G 3G+ PL MENU LEKTOR USA EU Share this post Link to post Share on other sites
Robberto 0 #5 Posted June 10, 2015 (edited) No wlasnie , vin w serwisie, a kod skad odczytac? Dekodowac kod wyposazenia czy zczytac z amora? Edited June 10, 2015 by Robberto 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
wrclaguna 207 #6 Posted June 10, 2015 kody bedziesz miał ktores z tych 1BA, 1BE, 1BV amorki sa rozne bo rozne sa klasy wagowe modelu . 0 Go to top MONTAŻ NAWIGACJI KONWERSJE MIB MMI 3G 3G+ PL MENU LEKTOR USA EU Share this post Link to post Share on other sites
Robberto 0 #7 Posted June 10, 2015 Na wlepie mam 1BE 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
bancio 0 #8 Posted June 10, 2015 Witam wszystkich. Chciałbym się podczepić pod post kolegi. Otóż ja akurat wiem ze mam zawieche 1BE (0JG i 0YG) , serwis audi podal mi kiedyś po VINie całe wyposażenie. Moje Audi A4 B7 S-line siedzi jakoś dziwnie z tyłu ,koła wchodzą pod próg (wysokość mierzona od dolu do progu Przód 66cm a tył ok 63cm), koła są 225/40/18. Po jednej stronie z tyłu wylał się kompletnie amor. Mam problem ze znalezieniem odpowiedniego. Są czerwone z napisem 2M a sprężyny czarne. Czy ktoś jest mi w stanie pomóc z dobraniem identycznych? Dzieki bardzo Pozdrawiam 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
Robberto 0 #9 Posted June 13, 2015 Na wlepie mam 1BETemat umarl, koledzy jakie amory szukac??? Co polecacie? 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
wrclaguna 207 #10 Posted June 13, 2015 a ile kasy chcesz wydać ? 0 Go to top MONTAŻ NAWIGACJI KONWERSJE MIB MMI 3G 3G+ PL MENU LEKTOR USA EU Share this post Link to post Share on other sites
Robberto 0 #11 Posted June 14, 2015 (edited) Tyle ile trzeba dac za dobre Edited June 14, 2015 by Robberto 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
stasiek 0 #12 Posted June 16, 2015 Witam, mam podobny dylemat, też się zastanawiam jaką wmontować, 400 - 500zł na 2 sztuki, co proponujecie? 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
tomaszstn 7 #13 Posted June 28, 2015 Ori BE do B6/B7 to koszt około 450 zł, nie wiem jak w B8 ale pewnie podobnie, wydaje mi się że nie ma co kombinować i szukać innych bo cena podobna bądź wyższa. 0 Go to top *ZLOTY ŚLĄSKIE -PIĄTKI-18.00-C.H.-FORUM-GLIWICE* Share this post Link to post Share on other sites
dzik 13 #14 Posted June 28, 2015 za okolice 250-300zł kupisz już Sachsy, Bilki i kayaba jeszcze korzystniej. Będzie spokój na lata albo po dobrym układzie z ASO oryginały. 0 Go to top Hamulce Textar, oleje Motul, części samochodowe - najlepsze ceny na forum ) tel 663 962 604Promocja na oleje Liqui Moly oraz Motul http://a4-klub.pl/index.php?/topic/28095-grudniowa-promocja-motul-x-cess-110zl-specific-120zl-liqui-molyvalvoline-czesci-najtaniej/ Share this post Link to post Share on other sites
Robberto 0 #15 Posted July 26, 2015 Czy moze ktos sam wymienial tylne amortyzatory, pytam bo ostatnio robilem hamulce i przygladalem sie amortyzatorom, wydaje mi sie ze trzeba dosc wysoko podniesc auto zeby amor swobodnie wyciagnac 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
koniorc 0 #16 Posted February 14, 2016 Czesc. Jakie amory polecacie do allroada? Priorytetem ma byc komfort. 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
budynx 0 #17 Posted February 1, 2017 Czy moze ktos sam wymienial tylne amortyzatory, pytam bo ostatnio robilem hamulce i przygladalem sie amortyzatorom, wydaje mi sie ze trzeba dosc wysoko podniesc auto zeby amor swobodnie wyciagnacwitam, dołączam się do pytania, czy ktoś ma obeznanie w temacie wymiany tylnych amortyzatorów? U mnie jeden wylał więc będę chciał samemu wymienić. Będę wdzięczny za każde info. dzięki 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
Robberto 0 #18 Posted February 1, 2017 Sciagasz kolo ,nadkole i masz pełny dostep 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
budynx 0 #19 Posted February 1, 2017 Sciagasz kolo ,nadkole i masz pełny dostepDzięki za szybką odpowiedź, ale jak to jest trzeba wosoko podnieść auto żeby go swobodnie wyciągnąć? Wspominałeś coś że chyba trzeba ale jak to jest w praktyce.Czy jak podniosę na lewarku to będzie wystarczająco? 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
KanG 0 #20 Posted January 15, 2018 Ponownie odgrzeję. Jakie amorki polecacie do B8 Avant CAGB 1BA ? Domyślam się że SACHS tak jak w oryginale, ale nie wiem czy kupować komplet ze sprężynami, odbojami itp? Jakiś sprawdzony zestaw ? Chcę wymienić przód i tył. Jaka jest rozsądna cena za komplet ? z góry dzięki. 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
Lastk 3 #21 Posted January 15, 2018 (edited) Godzinę temu, KanG napisał: Jakiś sprawdzony zestaw ? Chcę wymienić przód i tył. Jaka jest rozsądna cena za komplet ? z góry dzięki. Hej, do 1BA polecam Sachsy (313 364). Ja przy przebiegu lekko ponadu 200 tys. wymieniałem tylko amortyzatory. Poduszki/łożyska, odboje i sprężyny zostały ze względu na bardzo dobry stan. Rozsądna cena za komplet na przód to granice 480-500zł. Na tył w granicach 350-400zł. Pozdrawiam Edited January 15, 2018 by Lastk 1 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
Robert West 0 #22 Posted February 10, 2018 (edited) Witam kolegów Podepnę się pod temat. Jakie amorki podejdą do B8 sedan Sline, zawiecha wg wlepy 1BE. (chodzi mi o tył- widzę, że jeden jest zapocony więc czas wymienić) Mógłby się ktoś wypowiedzieć o Monroe? Czy tylko Sachs? Pozdrawiam Edited February 12, 2018 by Robert West 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
Wandej 22 #23 Posted March 26, 2018 W dniu 10.02.2018 o 21:09, Robert West napisał: Witam kolegów Podepnę się pod temat. Jakie amorki podejdą do B8 sedan Sline, zawiecha wg wlepy 1BE. (chodzi mi o tył- widzę, że jeden jest zapocony więc czas wymienić) Mógłby się ktoś wypowiedzieć o Monroe? Czy tylko Sachs? Pozdrawiam Sachs, Monroe Bisltein 0 Go to top CZĘŚCI DO SAMOCHODÓW OLEJE,CHEMIATel:506-202-557 Share this post Link to post Share on other sites
aprox99 37 #24 Posted March 31, 2018 W dniu 3/26/2018 o 20:58, Wandej napisał: Sachs, Monroe Bisltein Kupując Sachsa nie można zrobić nic złego.W standarcie czyli 1BA są amortyzatory firmy Monroe.Bilstein B4 odpowiada standatowi a B6 jest bardziej sportowy i ponoć super się jeździ tylko że cena inna niż Sach i Monroe.Jeśli cena nie ma znaczenia to Bilstein jest pierwszym adresem 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
Robert West 0 #25 Posted April 2, 2018 Witam Oryginalnie siedziały Sachsy i takie tez wstawiłem ( do zawieszenia 1BE 313 366) i poprawa jest znaczna. Pozdrawiam 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
Areckii7 0 #26 Posted April 22, 2018 W dniu 1.02.2017 o 18:00, budynx napisał: witam, dołączam się do pytania, czy ktoś ma obeznanie w temacie wymiany tylnych amortyzatorów? U mnie jeden wylał więc będę chciał samemu wymienić. Będę wdzięczny za każde info. dzięki Nadkola nie musisz ściągać. Góra jest rozcieta. Delikatne odegniesz i masz dostęp do dwóch srób. Dół jedna śruba. Lepiej robić na kanale. Trzeba trochę siły żeby ruszyć dół 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
leoleo 0 #27 Posted April 28, 2018 Witam.Musze wymienić amortyzatory.Jeżdżę dosyć dużo(20 tys km w 10 miesięcy) Co możecie polecić w moim przypadku 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
damian19886 5 #28 Posted September 22, 2018 Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat amorów firmy STARK z 3 letnią gw? warto je kupić? 0 Go to top Chip tuning 170km 380Nm Share this post Link to post Share on other sites
Marcin.W 0 #29 Posted October 24, 2018 (edited) witam mam pytanie odnośnie amortyzatorów do a4b8 2.0tdi kombi 2010r, mam zawieszenie obniżone eibach -30/-35, jakie amortyzatory pod to zawieszenie? takie same jak pod s-line czy jakieś inne? pozdrawiam Edited October 24, 2018 by Marcin.W 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
dzwiedziu 0 #30 Posted January 5 (edited) Witam. Dzwoniłem do dwóch sklepów w moim mieście i pytałem o amory sach na przód. W jednym sklepie powiedzieli że koszt 270 i że to sa bardzo dobre, a w drugim sklepie 230 zl. I niewiem skąd taka różnica, co o tym sądzicie bo niewiem które kupić. Czy są jakieś podruby czy co. Edited January 21 by dzwiedziu 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites