Jump to content
IGNORED

[a4 1.9tdi 110KM `96 AFN] concertI zaczyna wariować.

Recommended Posts

Concerta I włożyłem 4 miesiące temu( po uprzednim wyrezaniu przewodu do pinu3 zlącza A, za radą kolegi alfuta, co by nie skopać radyjka)

do tej pory było wszystko ok

wczoraj po odpaleniu najpierw zajarzył się jakby jaśniej

po następnym odpaleniu silnika wyświetlacz był ciemny, ale całe podswietlenie przycisków funkcyjnych świeciło tak jak powinno, choć radio nie banglało ( nic nie dawało włącz/wylącz potencjometrem

:evil:

dopiero po ponownym wyłączeniu silnika na wyciśniętym potencjometrze ( on ) zaczął być radiem

ponieważ gaszę silnik z wlączonym radiem(radio wylącza się dopiero po wyjęciu kluczyka) , po ponownym wlączeniu zapłonu teraz radio raz się wzbudzi, innym razem nie, praktycznie na przemian

dodam że przedtem, ale też i teraz( oczywiście jak się wzbudzi) z potencjometrem nie ma żadnych problemów(głośniej/ciszej)

Co to może być??? A może to podpięcie vaga by zdeniu, coś pozmieniało, bo dopiero po tym zdarzeniu w Wiśle, zaczęły się te zmiany??? do mojego rocznika była "przypisana" gamma, a ja wrzuciłem concerta I, może ma to związek?

zauważyłem również, że radio czasami jest podświetlone jaśniej niż zwykle( wyświetlacz i przyciski ), jarzy się tak jakby miało się za chwilę spalić.