Klima nie działa
1 1

    5 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    0Witam 

    Panowie mam problem ze sterowaniem klimatyzacji. Na początku lata działa bez zarzutów, później zaczęła się bujać tzn. Raz chodziła 2h innym razem 5 min i wyłączala, po ponownym uruchomieniu silnika działała znowu przez jakiś czas aż w końcu padła. Bylem u elektronika stwierdził że wymienił jakis czujnik przy chłodnicy ale klima nie działała poprawnie mianowicie załączał się kompresor na zmianę z wentylatorem klimy(dodam że wentylator załączał się na drugi bieg) po kilku razach przemiennego załączania klima przestawała chłodzić. Doszedłem do tego ze oprócz wymiany czunika ten "fachowiec" zlutowal mi 2 kable za czujnikiem znajdujacym się pod szyba (pod filtrem kabinowym) kiedy je rozerwalem klima nie działa wciskanie Śnieżki nie załącza nic.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Kiedy ostatnio klima była nabijana?U żony w BEX działała,jak u ciebie na początku,u mnie już w ogóle.Za mało czynnika chłodzącego było.U żony 130 mg i działała jak mówisz,a u mnie 105 i już lipa.Po sprawdzeniu szczelności i nabiciu jest git.Podjedź na klimatyzację i sprawdź to,jesli dawno już nie miałeś serwisu klimy.🤨

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    serwis klimy miałem 2 tyg. temu także jestem pewny ze jest to usterka elektroniczna także czekam na pomoc. Póki co nikt nie był w stanie podołać zadaniu. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ciężki temat jak nie masz miernika w łapie i auta przed sobą. skoro jesteś pewien że instalacja jest szczelna to poszukaj schemat elektryczny instalacji.  Miernik w dłoń i sprawdź przewody, bezpieczniki ( wszystko obejrzyj pod kątem korozji)  przekaźnik. Choć ja bym zastanowił się czy warsztat w którym robiłeś serwis klimatyzacji jest wiarygodny.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    W dniu 11.06.2018 o 20:47, Kevin45 napisał:

    0Witam 

    Panowie mam problem ze sterowaniem klimatyzacji. Na początku lata działa bez zarzutów, później zaczęła się bujać tzn. Raz chodziła 2h innym razem 5 min i wyłączala, po ponownym uruchomieniu silnika działała znowu przez jakiś czas aż w końcu padła. Bylem u elektronika stwierdził że wymienił jakis czujnik przy chłodnicy ale klima nie działała poprawnie mianowicie załączał się kompresor na zmianę z wentylatorem klimy(dodam że wentylator załączał się na drugi bieg) po kilku razach przemiennego załączania klima przestawała chłodzić. Doszedłem do tego ze oprócz wymiany czunika ten "fachowiec" zlutowal mi 2 kable za czujnikiem znajdujacym się pod szyba (pod filtrem kabinowym) kiedy je rozerwalem klima nie działa wciskanie Śnieżki nie załącza nic.

    Możesz podać błędy z climatronika? ew z vcds? 

    Kable polutował z czujnika G89? 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się
    1 1

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    • Nowi użytkownicy