cocoo24 2 #31 Napisano poniedziałek o 20:04 Dziękuję za informację. Program był. Robiony w dobrym serwisie wstr garage w Poznaniu. Jestem już umówiony z mechanikiem, więc wymieniam wtryski na inne, pytanie czy macie jakiegoś pewnego klienta który regeneruje.? Są włożone z tymi samymi nr końcówka CB. Nie chciałbym programu zmieniać do standardu i Te pytanie czy mogę jexdzic jakiś czas tak jak teraz, czy to nie spowoduje jakiś większych usterek dla silnika? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil-vag 272 #32 Napisano poniedziałek o 20:07 Nie gnieć go bardzo bo miejscami masz przeładowania do 2600 mbar... to nie jest zdrowe dla układu dolotowego. osprzętu i silnika... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cocoo24 2 #33 Napisano poniedziałek o 20:17 Ale trasę 700 km mogę zrobić na spokojnie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrsob1 141 #34 Napisano wtorek o 01:54 (edytowane) W porównaniu ze screenem z początku tematu to problem się szybko nasila , korekcje są już w kosmosie Ktoś kto te pompki wymieniał to się raczej nie popisał wiedzą i praktyką w tym temacie, bo raczej same pompki w takim tempie nie siadają .... Na pewno uszczelnienia pompek były nowe ? Przylgnie mosiężnej podkładki wyczyszczone i bez wżerów ? śruby mocujące nowe? Pompki w gniazdach poustawiane we właściwych pozycjach podczas montażu ( chodzi o równoległość płaszczyzn do których przylega klocek mocujący pompki ) ? Wszystkie parametry montażowe były takie jak w serwisówce ? Ja na początek zrobił bym wymianę uszczelnień pompek z zamianą miejscami tych "plusowych" z "minusowymi" Według mnie na trzecim i czwartym cylindrze spaliny penetrują do szyny paliwowej "zapowietrzając" pompki. W takim przypadku mocno minusowe BIP-y i to że silnik dostaje kurwicy i mało nie wyskoczy z pod maski na biegu jałowym to normalka Edytowane wtorek o 02:09 przez piotrsob1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cocoo24 2 #35 Napisano wtorek o 06:23 dzięki Panowie, chciałbym miec taką wiedzę jak Wy i kogoś kto mi to wymieni co zna sie na temacie w takim zakresie. ( Jezlei znacie kogoś z okolic Poznania, kto mi to dobrze ogarnie to proszę o info) uszczelnienia, śruby były wymieniane - podobno Czy macie kogoś pewnego kto sprzedaje pompki? mogą być regenerowane ale pewne. czy mogę śmignąć 700 km na takich pompkach jak mam teraz bo mam w weekend wyjazd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil-vag 272 #36 Napisano wtorek o 06:57 Daj sobie spokój z tymi regenerowanymi, poszukaj kompletu używek, zapytaj na forum... Daj ogłoszenie w dziale regionalnym, że szukasz speca od wymiany pompowtrysków: https://a4-klub.pl/forum/94-wielkopolskie/ Popatrz polecane warsztaty: https://a4-klub.pl/forum/51-wielkopolskie/ 32 minuty temu, cocoo24 napisał: czy mogę śmignąć 700 km na takich pompkach jak mam teraz bo mam w weekend wyjazd. Tego Ci nikt nie obieca, że nie wywali checka po drodze... jeśli już musisz jechać, to spokojna jazda, bo z takimi parametrami pompek i z takimi przeładowaniami turbo to aż prosi się o odcinkę przy np wyprzedzaniu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach