[B6 AVF] Słabo odpala na zimnym
0

    10 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    Hej mam problem ze swoją audi mianowicie Słabo mi odpala na zimnym tzn jak są ujemne temperatury i grzeja swiece to odpali jako tako ale jak są temp dodatnie np 7 8stopni ciepła do chwile musi zakręcić zeby odpalić ale np chwile pozniej zgasze silnik i odpala od strzała na zimnym silniku chodzi strasznie twardo na ciepłym jest lepiej

    Przebieg 297tyś org

    Nie wydaje mi sie  czy to bedzie miało zwiazek po zakupie przed wymianą rozrzadu auto wydawało mi sie dynamiczniejsze mechanik mówił że napinacz nie był wcale napięty moze nie bylem przyzwyczajony do przyspieszenia

    Może podpowiecie mi co mogę sprawdzić vcds jakie grupy bo dopiero sie ucze obslugi

     

    20190210_192337.jpg

    20190210_192254.jpg

    20190210_192226.jpg

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Sprawdź kąt synchronizacji wałka- grupa 004

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Oki sprawdze sobie i wrzuce fotkę

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Poczytaj kilka wskazówek odnośnie złego odpalania: 

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Hej sprawdziłem kąt synchronizacji wałka wynosi 1.1 lub 1.7 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeszcze przy przygazowaniu słychać tak jakby dzwonienie 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Świece żarowe sprawdziłeś ? To od tego się zaczyna zazwyczaj... 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ale wtedy gdy jest powyżej 5 stopni swiece nie grzeją i wtedy jest jeszcze gorzej 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    To sprawdź wskazania G2/G62 rano na zimnym silniku w ECU i Zegarach czy się pokrywają...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się
    0

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.