danmar 0 #1 Posted November 22 Pojawił mi się błąd ESP. Nie mogę skasować tego komputerem. Próbowałem odłączyć akumulator na całą noc. Nie pomogło. Wymieniłem czujnik światło stop- bylem u mechanika i zadeklarował , że to pomoże-nie pomogło. Próbowałem podpiąć pod komputer i przeprowadzić kalibrację obracając kierownicę 30 stopni w lewo , w prawo. Nie pomogło. Mam zdjęcie błędu z komputera. Proszę o o pomoc w usunięciu usterki. 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
pila24 47 #2 Posted November 22 (edited) Nieprawidłowe napięcie na module kierownicy. Sprawdź czy dochodzi tam napięcie i w jakiej wartości ,jeżeli 12v to jest usterka modułu. Masz opisane jak byk poprzez program diagnostyczny przyczynę a Ty jakimś odłączanie aku się bawisz i wymianą sprawnych elementów. Edited November 22 by pila24 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
danmar 0 #3 Posted November 22 Gdzie dokładnie jest zlokalizowany moduł kierownicy? Musze zdejmować kierownicę? Jeśli będzie 12v to do wymiany moduł czy można to naprawić? 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
pila24 47 #4 Posted November 22 Link wstawiłem specjalnie byś kliknął na niego i przeczytał co trzeba 0 Go to top Share this post Link to post Share on other sites
Fido 63 #5 Posted November 22 Gimba nie czyta, gimba czeka na odpowiedź. 2 Go to top Ludzie używajcie polskich znaków ! Jest różnica robiąc komuś łaskę lub laske. Piszę poprawnie, a przynajmniej się staram. Czasami szydzę ale tylko wtedy, gdy sytuacja tego wymaga. Share this post Link to post Share on other sites