greg2505 107 Posted February 18 Share Posted February 18 Do concert III powinno się zmienić jeszcze wzmacniacz anteny na ten z końcówką AF i przeciągnąć kabel od wzmacniacza do radia,te radio nie ma anteny diversity,tu sobie poczytaj jest wszystko co trzeba zrobić przy zmianie na concert III Link to post Share on other sites
pila24 239 Posted February 18 Share Posted February 18 (edited) 54 minuty temu, greg2505 napisał: Do concert III powinno się zmienić jeszcze wzmacniacz anteny na ten z końcówką AF i przeciągnąć kabel od wzmacniacza do radia,te radio nie ma anteny diversity,tu sobie poczytaj jest wszystko co trzeba zrobić przy zmianie na concert III U kolegi wystarczy zmiana wzmaka anteny na AF,instalacje z czego widać ma juz odpowiednią i nie musi ciągnąć przewodów,musi jeszcze podłączyć do do wzmacniacza AF w odpowiedni sposób czyli FM1 do fm1 a fm3 do fm2.. Jedynie radio chorus 2 miało pojedynczy przewód antenowy. Edited February 18 by pila24 Link to post Share on other sites
Worie 0 Posted February 18 Author Share Posted February 18 (edited) Rozumiem, że wzmacniacz jakis ori uzywany. Mógłbym poprosić o jakieś podlinkowanie, zerkam na alledrogo ale wszystkie mają literkę P na końcu. Chyba żadnej różnicy między sedanem A avantem nie ma? Nie chciałbym gafy strzelić i zamówić złej części. Edited February 18 by Worie Link to post Share on other sites
greg2505 107 Posted February 18 Share Posted February 18 Tu masz,tylko 2 kostek brakuje ,do sedana jest inny i nie pasuje do avant AUDI A4 B7 WZMACNIACZ ANTENY MODUŁ 8E9035225AF Młyny - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz AUDI A4 B7 WZMACNIACZ ANTENY MODUŁ 8E9035225AF z Młyny na... Link to post Share on other sites
greg2505 107 Posted February 18 Share Posted February 18 Tu masz kompletny AUDI A4 B7 WZMACNIACZ ANTENY MODUŁ 8E9035225AF WŁODAWA - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz AUDI A4 B7 WZMACNIACZ ANTENY MODUŁ 8E9035225AF z WŁODAWA na... Link to post Share on other sites
greg2505 107 Posted February 18 Share Posted February 18 11 godzin temu, pila24 napisał: U kolegi wystarczy zmiana wzmaka anteny na AF,instalacje z czego widać ma juz odpowiednią i nie musi ciągnąć przewodów,musi jeszcze podłączyć do do wzmacniacza AF w odpowiedni sposób czyli FM1 do fm1 a fm3 do fm2.. Jedynie radio chorus 2 miało pojedynczy przewód antenowy. Ja od radia do wzmacniacza pociągnąłem przewód ,bo bez niego cały czas miałem błąd drugiej anteny Link to post Share on other sites
pila24 239 Posted February 18 Share Posted February 18 1 minutę temu, greg2505 napisał: Ja od radia do wzmacniacza pociągnąłem przewód ,bo bez niego cały czas miałem błąd drugiej anteny Jak miałeś 1 przewód fabrycznie to auto wyjechało z chorusem,przy pozostałych radiach są 2 przewody antenowe i nie trzeba nic wówczas dokładać,jedynie odpowiednio podłączyć się do właściwego wzmacniacza anteny. Link to post Share on other sites
greg2505 107 Posted February 18 Share Posted February 18 Fabrycznie miałem concert II i są 2 kable ,tyle że jeden to diversity i po nim nie szło ,cały czas miałem błąd Link to post Share on other sites
pila24 239 Posted February 18 Share Posted February 18 45 minut temu, greg2505 napisał: Fabrycznie miałem concert II i są 2 kable ,tyle że jeden to diversity i po nim nie szło ,cały czas miałem błąd To może uszkodzony był ? Bo przewód to tylko przewód,ważne jest odpowiednie podpięcie i będzie musiało to działać. Link to post Share on other sites
greg2505 107 Posted February 18 Share Posted February 18 21 minut temu, pila24 napisał: To może uszkodzony był ? Bo przewód to tylko przewód,ważne jest odpowiednie podpięcie i będzie musiało to działać. Nie wiem dlaczego tak było ,przewód 100% sprawny ,bo z concert 2 działał Link to post Share on other sites
Worie 0 Posted February 18 Author Share Posted February 18 1 godzinę temu, greg2505 napisał: Tu masz kompletny AUDI A4 B7 WZMACNIACZ ANTENY MODUŁ 8E9035225AF WŁODAWA - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz AUDI A4 B7 WZMACNIACZ ANTENY MODUŁ 8E9035225AF z... Super, ten na pewno od avant? Z czystej ciekawości po czym poznać sedan/avant ? Jak chodzi o te dwie kostki z ucietymi kablami trzeba tam coś doładować czy na gotowo kable od mojej anteny tam wpiąć i będzie hulać? Przepraszam, że mecze temat po prostu zielony jestem A chciałbym wszystko ogarnąć na raz, jak już się za to zabiorę i czesci zamowie. Link to post Share on other sites
greg2505 107 Posted February 18 Share Posted February 18 7 minut temu, Worie napisał: Super, ten na pewno od avant? Z czystej ciekawości po czym poznać sedan/avant ? Jak chodzi o te dwie kostki z ucietymi kablami trzeba tam coś doładować czy na gotowo kable od mojej anteny tam wpiąć i będzie hulać? Przepraszam, że mecze temat po prostu zielony jestem A chciałbym wszystko ogarnąć na raz, jak już się za to zabiorę i czesci zamowie. Swoje kable przełożysz do tych kostek,tu masz wzmak od sedana dla porównania WZMACNIACZ ANTENOWY S4 A4 B7 B6 SEDAN 8E5035225AF Wschowa - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz WZMACNIACZ ANTENOWY S4 A4 B7 B6 SEDAN 8E5035225AF z Wschowa na... Link to post Share on other sites
Worie 0 Posted February 19 Author Share Posted February 19 (edited) Przyszedł mi kabel antenowy i pytanie są tam dwa "sloty" jeden z anteny drugi pusty (W radiu są dwa wejścia), do czego ten pusty jest i czy powinienem jakoś podpiąć do niego wtyczkę ze zdjęcia? Z moich kabli tylko ona by mi tam odpowiadała chyb, że później zostaje luźna? Niestety, ale przed weekendem nie zdąży mi dojść wzmacniacz antenowy i kostka :/ Edited February 19 by Worie Link to post Share on other sites
MaTeo85 374 Posted February 19 Share Posted February 19 Ta żółta kostka jest od anteny Diversity. Oczywiście ona też musi być podłączona pod radio. Ja poszedłem trochę inną drogą i kupiłem dwa nowe kable antenowe z już zaciśniętymi końcówkami, do tego przejściówki z tej białej kostki na fakre pojedynczą i ładnie wszystko mam spięte bez żadnych dziwnych przejściówek z wtyku antenowego itp. Problemem są te białe kostki z tych przejściówek bo nie koniecznie da się do nich przełożyć oryginalną część z żółtej wtyczki. Link to post Share on other sites
Worie 0 Posted February 19 Author Share Posted February 19 Mam nadzieję, że uda mi się to przełożyć jak już taki kabel zamowilem. Teraz tylko czekać na reszte czwscu i brać się do roboty Link to post Share on other sites
Worie 0 Posted February 23 Author Share Posted February 23 (edited) Udało się uruchomić radio, o co chodziło z przepinaniem pinu b5 do c7 czy jak tam to szło, za co to odpowiada? Wtope popełniłem podczas zakupu, w sumie za 50 kupiłem radio z kodem, ale nie jest to concert A symptomy napalilem sie bo dobra cena byla w aukcji inaczej a nie skupilem sie na zdjeciach, może zmienię w najbliższym czasie, na razie anteny nie zmieniłem bo radio odobiera jak trzeba. Pewnie będę na concerta polował bo podobno lepiej gra. Sub działa, głośniki z tylu trochę ciszej grają. Edited February 23 by Worie Link to post Share on other sites
pila24 239 Posted February 23 Share Posted February 23 4 godziny temu, Worie napisał: Wtope popełniłem podczas zakupu, w sumie za 50 kupiłem radio z kodem, ale nie jest to concert A symptomy napalilem sie bo dobra cena byla w aukcji inaczej a nie skupilem sie na zdjeciach, może zmienię w najbliższym czasie, na razie anteny nie zmieniłem bo radio odobiera jak trzeba. Akurat symphony to jest concert z zintegrowaną zmieniarką cd,więc concerta juz nie szukaj Link to post Share on other sites
Worie 0 Posted February 25 Author Share Posted February 25 (edited) Jest mi ktoś w stanie napisać który kabel gdzie podpiąć? Stare kostki mogę zostawić czy dac ze wzmaka af? Najlepiej jakby mi ktoś był w stanie dokładnie opisać albo połączyć na zdjęciu linią:) Któryś kabel musi luźny zostać? Edited February 25 by Worie Link to post Share on other sites
pila24 239 Posted February 25 Share Posted February 25 (edited) 5 godzin temu, Worie napisał: Najlepiej jakby mi ktoś był w stanie dokładnie opisać albo połączyć na zdjęciu linią:) Któryś kabel musi luźny zostać? Fm3 nie podpinasz,musisz jeszcze tą podwójną kostkę podmienić z tego wzmaka anteny AF. Ta kostka stara podwójna jest inna. Aczkolwiek lepiej by było podmienić kostkę fm3 i zapodać tą antene do kostki z fm2 i ją wczepić. Wówczas będzie jak w oryginale z fabryki Edited February 25 by pila24 Link to post Share on other sites
Worie 0 Posted February 28 Author Share Posted February 28 Niby tak ale jak próbowałem włożyć fm3 do kostki fm2 to nie pasuje bo fm3 końcówkę ma okrągłą A fm2 z jednej strony jest spłaszczona wiec do kostki nie mogłem kabla zmieścić. Link to post Share on other sites
pila24 239 Posted February 28 Share Posted February 28 Godzinę temu, Worie napisał: Niby tak ale jak próbowałem włożyć fm3 do kostki fm2 to nie pasuje bo fm3 końcówkę ma okrągłą A fm2 z jednej strony jest spłaszczona wiec do kostki nie mogłem kabla zmieścić. To normalnie podłącz same fm2 i pomiń fm3. W autach gdzie było radio z dwoma tunerami( concert 2plus i pochodne) lewa boczna szyba to fm1 a prawa to fm2,w autach z systemem diversity fm1 to lewa szybka,fm2 to tylna ,fm3 to prawa. Link to post Share on other sites
Recommended Posts