lukas1920 0 Posted January 3 Share Posted January 3 Witam, od dłuższego czasu zbieram sie do zmiany samochodu . Jako ze moja b6 odmowila posłuszeństwa to szukam teraz czegos na gwałt . Po lekturze na forum na temat silników benzynowych zdecydowałem się że będę szukał czegos w dieslu. Niby juz wszystko przestudiowałem ale trafiając na poniższe oferty .... zastanawiam się czy opcja z automatem to dobry pomysl. Prośba do starej gwardii forum o jakis drobny komentarz co do ofert. https://m.mobile.de/auto-inserat/audi-a4-avant-2-0-tdi-dpf-quattro-s-tronic-ambiente-berlin/337097170.html?searchId=68d96ed4-37c6-9f2a-eaae-04cf20cafc1d&type=ad https://m.mobile.de/auto-inserat/audi-a4-avant-s-line-sportpaket-automatik-navi-pano-schönefeld-ot-großziethen/336173815.html?searchId=7589afa8-ae7d-cacb-1991-47e6095ba1f6&type=ad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muskel1 1,047 Posted January 3 Share Posted January 3 Jeżeli już to ten drugi, ma przynajmniej klimę 3 strefową. Jest także od handlarza, więc masz w pierwszym roku, a dokładniej mówiąc w pierwszych 6 miesiącach po zakupie rękojmie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
black70 10 Posted January 3 Share Posted January 3 Ale ten drugi ma zwykłe lampy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas1920 0 Posted January 3 Author Share Posted January 3 A jak kwestia skrzyni automatycznej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muskel1 1,047 Posted January 3 Share Posted January 3 S-tronic na pewno nie jest bezawaryjną skrzynią. Dużo zależy od tego jak była i czy była serwisowana. Mechatronika też lubi się zepsuć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Użytkownik007 2 Posted January 3 Share Posted January 3 Tylko ze ten drugi nie jest bezwypadkowy… Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas1920 0 Posted January 4 Author Share Posted January 4 10 godzin temu, Użytkownik007 napisał: Tylko ze ten drugi nie jest bezwypadkowy… Cos wpadło Ci w oczy czy dlatego że pominęli te rubrykę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Użytkownik007 2 Posted January 4 Share Posted January 4 Ja szukałem auta prawie rok, z tego co wiem oni tej rubryki nie pomijają jeśli faktycznie jest bezwypadek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas1920 0 Posted January 4 Author Share Posted January 4 https://www.mobile.de/pl/Samochod/Audi-A4-Avant-2.0-TDI-DPF-clean-diesel-S-line/vhc:car/pg:vipcar/336917701.html jednak manual jestem juz po slowie z gosciem... Zdjecia z ksiazki serwisowej mi przeslal, olej oczywiscie co 30k -- niestety Niech mi ktos napisze czy wymiany klockow, tarcz czy innych czesci sa wpisywane w jakies odrebne miejsce czy tylko w komputer. nr VIN nie chce podac ,bo sie boi jakiegos oszustwa --- ktorys z kolei sprzedawca . co do samochodu... jest on warty tej kasy ? O co go pytac jeszsze, by go troche zagiac i negocjowac nizsza cene ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muskel1 1,047 Posted January 5 Share Posted January 5 Wymiany tarcz i innch części widnieją na rachunku, który klient otrzymuje, nie w książce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelonek1 272 Posted January 5 Share Posted January 5 6 godzin temu, Muskel1 napisał: Wymiany tarcz i innch części widnieją na rachunku, który klient otrzymuje, nie w książce. Jeszcze w historii serwisowej widnieją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muskel1 1,047 Posted January 5 Share Posted January 5 13 minut temu, pelonek1 napisał: Jeszcze w historii serwisowej widnieją. Tak, wpisują w bazę danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas1920 0 Posted January 5 Author Share Posted January 5 2 godziny temu, Muskel1 napisał: Tak, wpisują w bazę danych. Ok dzięki, bede go meczyl o ten wpis😅 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Użytkownik007 2 Posted January 5 Share Posted January 5 Ogolnie istnieje cała historia serwisowa w której jest zapisane wszystko, kiedy gosc zmieniał koła lato zima, na którym regale leżały, kiedy nawet pióra wycieraczek ale to jest do wewnętrznego użytku VW. Można to sprawdzić po VIN jak masz znajomosci ale żaden handlarz Ci tego nie udostępni a prywatny nie ma do tego dojścia. Prywatny sprzedawca może posiadać tak jak koledzy mówią rachunki i to już dużo mówi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Użytkownik007 2 Posted January 5 Share Posted January 5 PS ładne autko Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas1920 0 Posted January 6 Author Share Posted January 6 18 godzin temu, Użytkownik007 napisał: PS ładne autko 18 godzin temu, Użytkownik007 napisał: Ogolnie istnieje cała historia serwisowa w której jest zapisane wszystko, kiedy gosc zmieniał koła lato zima, na którym regale leżały, kiedy nawet pióra wycieraczek ale to jest do wewnętrznego użytku VW. Można to sprawdzić po VIN jak masz znajomosci ale żaden handlarz Ci tego nie udostępni a prywatny nie ma do tego dojścia. Prywatny sprzedawca może posiadać tak jak koledzy mówią rachunki i to już dużo mówi. Wszystko ma , ale jest baaardzo ostrożny 😅 Serwisował caly czas w aso ,także tylko odczytać vin zostaje i negocjowac 😉. Nie umiem tego pojąć czego oni się boją z tym vin em... na miejscu mogę przecież zobaczyć 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dev 1,465 Posted January 6 Share Posted January 6 W dniu 5.01.2022 o 00:06, lukas1920 napisał: https://www.mobile.de/pl/Samochod/Audi-A4-Avant-2.0-TDI-DPF-clean-diesel-S-line/vhc:car/pg:vipcar/336917701.html jednak manual jestem juz po slowie z gosciem... Zdjecia z ksiazki serwisowej mi przeslal, olej oczywiscie co 30k -- niestety Niech mi ktos napisze czy wymiany klockow, tarcz czy innych czesci sa wpisywane w jakies odrebne miejsce czy tylko w komputer. nr VIN nie chce podac ,bo sie boi jakiegos oszustwa --- ktorys z kolei sprzedawca . co do samochodu... jest on warty tej kasy ? O co go pytac jeszsze, by go troche zagiac i negocjowac nizsza cene ? Nie ma vinu nie ma zakupu, proste. Gdyby z autem było wszystko si to od razy byś go dostał. Przy zakupie auta hołduje jednej zasadzie: - jak są wątpliwości to nie ma wątpliwości - I grata się nie bierze, bo kupujesz za własne ciężko zarobione pieniądze problem a nie auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas1920 0 Posted January 6 Author Share Posted January 6 15 minut temu, Dev napisał: Nie ma vinu nie ma zakupu, proste. Gdyby z autem było wszystko si to od razy byś go dostał. Przy zakupie auta hołduje jednej zasadzie: - jak są wątpliwości to nie ma wątpliwości - I grata się nie bierze, bo kupujesz za własne ciężko zarobione pieniądze problem a nie auto Niemcy to dziwny naród 😁... ale Vin juz dostałem kwestia tylko rozkodowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dev 1,465 Posted January 6 Share Posted January 6 1 minutę temu, lukas1920 napisał: Niemcy to dziwny naród 😁... ale Vin juz dostałem kwestia tylko rozkodowania No go dawaj, jutro sprawdzimy Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas1920 0 Posted January 6 Author Share Posted January 6 7 minut temu, Dev napisał: No go dawaj, jutro sprawdzimy WAUZZZ8KXFA032476 U ciebie w temacie jest już podane😉 Masz dojście do historii w aso? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dev 1,465 Posted January 6 Share Posted January 6 7 minut temu, lukas1920 napisał: WAUZZZ8KXFA032476 U ciebie w temacie jest już podane😉 Masz dojście do historii w aso? Mam, jutro sprawdze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dev 1,465 Posted January 7 Share Posted January 7 Żadnych poważnych napraw, zwykły serwis Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas1920 0 Posted January 13 Author Share Posted January 13 Mamy go 😉 ... oby sluzyl i jak najmniej wizyt u mechaniora .dzieki za wpisy 👍 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dev 1,465 Posted January 13 Share Posted January 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Użytkownik007 2 Posted January 13 Share Posted January 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas1920 0 Posted May 13 Author Share Posted May 13 W dniu 6.01.2022 o 19:03, Dev napisał: Mam, jutro sprawdze Czesc, dasz rade sprawdzic historię w aso q3 WAUZZZ8U1ER145895. Czy cos tam powaznego sie dzialo. Moja luba kupuje ten egzemplarz w poniedziałek i chce być pewna co do bezwypadkowej przeszlosci. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts