DK04 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Witam! Ostatnio w moim a4 b6 rozstukała się maglownica. Po prawej stronie coś stuka na nierównościach do tego jak na postoju poszarpię kierownicą to też postukuje. Pytanie krótkie gdzie znajdę dobry zakład co mi to naprawi? Może być i gdzieś daleko w Polsce aby było dobrze zrobione. Dodam że maglownica z tym "servotronic".
Langista Opublikowano 19 Grudnia 2022 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Nie rozpędzaj się tak z tą maglownicą, bo winne mogą być drążki kierownicze i/lub końcówki drążków. Sprawdź najpierw je.
DK04 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2022 Drązki i końcówki już zmienione ? też wpadłem na ten pomysł. Krzyżak i kolumna też sprawdzona. Do magla wystarczy ucho przyłożyć i słychać jak dzwoni w środku, jak w kościele. Może nie bawić się w regenerację tylko poszukać używanej?
Langista Opublikowano 19 Grudnia 2022 Opublikowano 19 Grudnia 2022 (edytowane) Niestety nie mam servitronic to się nie wypowiem, trzeba czekać na wypowiedź innych. Edytowane 19 Grudnia 2022 przez Langista
tass Opublikowano 19 Grudnia 2022 Opublikowano 19 Grudnia 2022 RegParts REGPARTS.PL Sklep na oprogramowaniu PrestaShop Od prawie 3 miesięcy mam od nich magiel po regeneracji z servotronic, narazie ok. Używka w dobrym stanie to ogromna loteria, regeneracja może okazać się podobnie, regparts ma dobre opinie i zaryzykowałem.
przem8 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 (edytowane) 6 godzin temu, tass napisał(a): Od prawie 3 miesięcy mam od nich magiel po regeneracji z servotronic, narazie ok Też mam od nich taki magiel. U mnie dali ciała, bo nie było odpowietrzenia listwy, a właściciel twierdził że jest i nie dało mu się wytłumaczyć, że nie ma racji. Efekt był taki, że zasysalo/pompowało osłony przy skręcaniu. O kaucję też się musiałem upominać. Dobrze, że dało się wywiercic odpowietrzenie na aucie ale nerwów i czasu trochę naszarpał i wcale to tak pięknie nie jest jak opowiada u siebie na kanale yt. Edytowane 20 Grudnia 2022 przez przem8
tass Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Potwierdza się jak ze wszystkim co regenerowane lub używka- loteria. Najpewniej brać nówkę.
DK04 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2022 To już wszystko jasne. Dzięki za podpowiedź
przem8 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Nowych przekładni nie ma, a jeśli się trafi to podejrzewam,że koszt 3 tys w górę. Te wszystkie nowe, sygnowane różnymi firmami to też regeneruchy.
DK04 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2022 No tak, sprawdziłem już to. Za nowego magla z Boscha trzeba dać 4 klocki więc bez sensu. Poszukam może jeszcze jakiegoś zakładu co się tym zajmuje, może ktoś mi to naprawi. Najgorzej że to badziewie ma ten servotronic. Taki magiel bez tego zaworu to w zasadzie wszędzie można znaleźć i to w dobrych pieniądzach a tego z zaworem nigdzie nie ma i jest trochę lipa.
Langista Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 (edytowane) Nie narzekaj, niektórzy wiele by dali aby mieć servotronic i kręcić kierownicą jednym palcem Edytowane 20 Grudnia 2022 przez Langista
przem8 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Koszt zregenerowanego takiego magla ma nowej listwie to 1000zl więc nie ma dramatu.
tass Opublikowano 21 Grudnia 2022 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Z b7 jest taki sam tylko zawór bez kabla jak jest to w b6. Ja mam właśnie z b7. Z tego co wiem czy z zaworem czy bez jak kompleksowa regeneracja to okolice 1k pln, jak pseudo regeneracja listwa nie ruszana to taniej wołają, ale po mojemu to plaster na ból d*py, bo nie ma opcji raczej żeby lista była idealne w 20letnim samochodzie.
robson_s Opublikowano 21 Grudnia 2022 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Przed regeneracją zapytaj się jakiego płynu wymagają po naprawie. Ci co wymagają do gwarancji atfa przeważnie mają kiepskiej jakości uszczelnienia
DK04 Opublikowano 22 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2022 Nie no już bez przesady. Jak się za to wezmę to już raczej chce mieć to dobrze zrobione i żadne kompromisy mnie nie interesują. Już pogodziłem się że te 1-1,5k pójdzie na to, byle tylko nie było tak że przejeżdżę rok i znowu się to posypie.
DK04 Opublikowano 22 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2022 A co myślicie o tym regparts kilka wpisów wcześniej? Podziała to trochę? Z tego co się orientowałem to w inter cars mają laubera coś na podobnej zasadzie, że z kaucją, tylko że droższe jakiejś 5 stówek.
przem8 Opublikowano 22 Grudnia 2022 Opublikowano 22 Grudnia 2022 Kupuj, tylko przed założeniem magla na auto sprawdź czy działa odpowietrzenie lisstwy i nie pompują się osłony jak u mnie. Oczywiście zapomnij o trytytkach przy ich zakładaniu
DK04 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2022 Nie no jasna sprawa, że żadnych trytek tam nie będzie. Te trytki na tych przekładniach to jakiś dramat, może i osłonę trzyma ale w ogóle to nie jest szczelne i wszystko tam sobie wpada jak chce. Dzięki za te tipy z tymi osłonami i tym olejem atf kilka wpisów wyżej. Przyda się i teraz wiem na co zwrócić uwagę zanim włożę na auto.
Langista Opublikowano 23 Grudnia 2022 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Ja tak miałem, że przy regeneracji zajmuali moje opaski sprężynowe i dali w ich miejsce trytki firma z Częstochowy jakby co. Fakt faktem że magiel 3 lata działał, teraz auto i tak stoi i nie wiem, czy by go prewencjinalnie nie oddać.
DK04 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2022 To skorzystam z tej firmy regparts i zobaczymy co z tego będzie
Rekomendowane odpowiedzi