Jump to content
IGNORED

[ALL B5] Audi Gamma S - brak dźwięku, bardzo dziwne...

Recommended Posts

DO ZAMKNIĘCIA

Witam,

Wczoraj kupiłem swoje pierwsze audi i jest tam zamontowane radio (według podpiętego tematu "Radia w Audi") Audi Gamma S. Dla pewności foto: http://img26.imageshack.us/img26/6259/20090630160851.jpg

Niestety radio przestało grać. Normalnie je włączam, wrzucam jakąś tam zaprogramowaną stacje przez poprzedniego właściciela, pokazuje się np. 93,5 czasami przewinie się jakiś napis "RADIO MAXXX" i cisza, kręcę głośnością w lewo i prawo i nic, nawet jakiegoś buczenia. Co najśmieszniejsze radio podczas jazdy testowej działało bo jak odpaliłem silnik radio się włączyło i strasznie głośno grało i poprosiłem właściciela o jego wyłączeni bo silnik i samochód chce posłuchać. Dzwoniłem do sprzedającego jak dojechałem do domu i mu nic o żadnej usterce nie wiadomo bo radio grało i i przypomniał mi sytuacje z jazdy testowej... Coś tam na elektronice się znam, na polu nie mieszkam, zasięg jest, RDS się świeci, FM nic AM nic. O co chodzi? Dostałem książkę i tam jest taka tektura z kodem odblokowującym radio po zaniku napięcia, spróbować odpiąć i podpiąć aku i wklepać kod...? Żadnego przycisku od wyciszenia całości nie widzę, może to jakiś banał a jak nie proszę powiedzcie jak się wyciąga to radio i będę testował z moim starym czy połączenia z głośnikami ok, bo nie podejrzewam, że głośniki mają osobne bezpieczniki...

Edit:

Rozłączyłem, podłączyłem akumulator, radio się zablokowało, wpisałem kod, z znów pokazuje się jakaś stacja i ciesza... grrrrrrrrrrr, o co chodzi? Bardzo proszę o pomoc.

Edit 2:

Podobno potencjometry w tych radyjkach się psują ale już dostałęm inne seryjne radio i gra muzyka... ;)