Jump to content
IGNORED

[INNE] Brak świateł mijania i drogowych (Passat B5 3B)

artbor777

Recommended Posts

Witam!

Mam bardzo duży problem z moim Passatem (b5 3b) ponieważ nie działają mi światła mijania oraz drogowe. Właśnie kończy mi się przegląd rejestracyjny i postanowiłem pojechać sprawdzić auto, w tym czasie spotkała mnie niemiła niespodzianka, ponieważ wjechałem normalnie na światłach mijania i nic się nie działo kiedy zgasiłem silnik i ponownie go zapaliłem przestały działać kierunkowskazy, sygnał, wiatrak od dmuchawy i wycieraczki, dzięki temu nie mam podbitego dowodu oraz mam 500 km do domu, jestem na wczasach i w poniedziałek wyjeżdżam więc kombinuję praktycznie cały czas czytając wasze posty na forum. Specjalnie objeździłem Kołobrzeg aby dostać spray kontakt którym już popryskałem większość przekaźników,sprawdziłem bezpieczniki , zamieniłem też słynny przekaźnik 370 ten który jest na płycie dolnej z tym pod komputerem też nic. Na dodatek powiem że w pozycji wyłącznika świateł na zero oraz na pozycyjne działają mi kierunkowskazy oraz wiatrak dmuchawy i wycieraczki, cuda się dzieją dopiero wtedy jak przekręcę przełącznik świateł na światła mijania wtedy automatycznie padają wycieraczki, i wszytko co wymieniłem poprzednio oraz klakson który działa od czasu do czasu ponieważ po włączeniu zapłonu włączeniu świateł mijania i wyłączeniu na zero wraca wszystko co wymieniłem oprócz klaksonu. Muszę jeszcze dodać, że przy światłach pozycyjnych działają mi jeszcze przeciwmgielne. Nie wiem co tu jeszcze wam dopowiedzieć. Dziękuję za wszelkie dobre rady i wskazówki co mogę sprawdzić. Liczę na was że dojadę sprawnym autem do domu :wallbash:

Umieściłem też zapytanie na forum passata ale tam jak na razie temat ma zero odpowiedzi