Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Xenony i ich poziom świecenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z moimi xenonami,które oświetlają mi dosłownie ok 7-10 m przed samochodem! Miałem problem z przednim czujnikiem na wachaczu który został najprawdopodobniej złamany przez kamień lub coś innego i wymieniłem go za namową według mnie najlepszego mechanika na Śląsku(Piekary Śląskie) na czujnik z Audi Q7 i teraz właśnie mam ten problem ze słabym oświetleniem drogi.Nawet zakupiłem nowe oryginalne osramki 35w D1S,bo myślałem że stare wysiadają i pytanie moje brzmi.Czy jest możliwe ustawienie i nadanie poziomu przez komputer? Czy jest to inny jakis banalny problem?

Opublikowano

Można wyregulować kompem. A sprawdzałeś czujnik na tylnej belce?

Opublikowano
  • Autor

Właśnie przyszedł mi ostatnio taki pomysł by to sprawdzić,bo tam nikt wczesniej nie zaglądał.Może sie coś obluzowało lub wypadło i dlatego podaje błędny poziom do modułu.

Opublikowano

Możesz poprostu ręcznie podnieść zasieg reflektorów :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Jak recznie jak tam moduł steruje poziomem?

Opublikowano

Jak recznie jak tam moduł steruje poziomem?

ale co to ma do rzeczy ? normalnie masz na reflektorze białe śruby do regulacji wysokosci i po kłopocie :wink4: a moduł od wyregulowanej wysokości będzie obnizał w razie wzniesień lub jesli cos przewoizisz aby nie oślepiac innych

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze jedno pytanie.Szczególnie dla tych którzy sie zetkneli z tymi czujnikami na wachaczach.Będzie troche zagamtwane ale proszę o wyrozumienie.Odkręcając przed chwila tylne koło zauważyłem,że tylny czujnik jest taki sam jak zakupiony oryginał z audi Q7 do przodu,który polecił mi mechanik.Zostało tylko w zakupionym z Q7 wymienione jedno z ramion na dłuższe tak by mocowanie się zgadzało.Czy ten czujnik może podawać inne parametry?

Opublikowano

Zdecydowanie może podawać inne wartości do sterownika. A wtedy światła są ustawiane w pozycji najniższej. Albo gdy wypniesz jedną z kostek od czujnika wtedy również światło zjeżdża bardzo nisko.

Opublikowano
  • Autor

Oryginalny czujnik miał oznaczenie 8E0 907 503

Czujnik który mi polecono ma 4E0 907 503C...mam możliwość wymiany go,ale gościu znowu nie ma mojego tylko z innych modeli...może jakiś bedzie podobny? Miał już ktoś taki problem i mu może cos spasowało? Mówi że ma z A8 i skody superb z limuzyn.