Opublikowano 16 Października 201015 l Witam, Jakiś czas temu zauważyłem wyciek oleju spod silnika. Teraz objaw mocno się nasilił lecz nie zauważam ubytku w jego ilości, gdy sprawdzam poziom, co jest dla mnie dziwne. Czy macie jakieś doświadczenia gdzie najczęściej pojawiają się wycieki oleju w AFN? Dodam, że przebieg to 244k km. Z góry dzięki za pomoc.
Opublikowano 16 Października 201015 l uszczelka pokrywy zaworów lub miski olejowej, czasami puszcza-ring przy uchwycie filtra oleju lub uszczelniacz wału korbowego (łączenie skrzyni z silnikiem)
Opublikowano 17 Października 201015 l Podepnę się Może ktoś się orientuje ile może kosztować wymiana tych uszczelek i czy w ogóle warto to robić?
Opublikowano 17 Października 201015 l uszczelke pokrywy zaworów możesz wymienić sam, w misce olejowej trzeba podnieść silnik lub odkręcić sanki, a co do tego czy warto to na pewno tak
Opublikowano 17 Października 201015 l A są inne możliwości wycieków? Mam "zarzygany" silnik i zostawiam plamy na chodniku co strasznie mnie denerwuje:(
Opublikowano 17 Października 201015 l możesz umyć silnik, pojeździć trochę i wtedy zobaczysz skąd się sączy