Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Różnice pomiędzy komputerami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na wstępie od razu zaznaczam że jeżeli złe miejsce na wątek to proszę przenieść.

Powiedźcie mi koleżanki i koledzy czym się różnią komputery pokładowe w b6, tzn w jednym jest pokrętło z przyciskiem MENU ( bez przycisku NAVI) w tunelu środkowym a w niektórych nie ma tego tylko jest zapalarka? Oznacza to że bez tego pokrętła B6 nie mają komputerów? Czy chodzi o to że sterowanie jest przeniesione z manetki przy kierownicy w tunel? Rozjaśnijcie mi proszę

Opublikowano

W B6 w tunelu srodkowym w podstawowej wersji znajduje sie tylko sama zapalniczka a wspomniany panel sterujacy maja opcje z niby lepszym wypasem :decayed:

Jest tutaj kilka wersji patrz fotka , brakuje tutaj jeszcze z przyciskiem Telematik .Zapalniczki w tunelu roznia sie umiejscowieniem i ksztaltem, totez przy ewentualnym dokladaniu panela trzeba zminic zapalniczke

Panel obsluguje miedzy innymi :

panelb6.pngpanelimenub62.jpgpanelnavib6.jpgpanelb7.png

- mala Navi ( zazwyczaj posiadacze takowego wynalazku mala kolorowy FIS ) :naughty:

licznikw.jpg

-Telematik ( to nie jest nam teraz potrzebne ) :mysli:

-system kontroli cisnienia w oponach :good: (sterowanie przyciskiem MENU i pokretlem )

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=130039.30

-webasto i wentylacja auta ( programowanie ) :gwizdanie: (sterowanie przyciskiem MENU i pokretlem )

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=163320.0

-opcja zmiany jezyka, zmiana czasu ,daty, (sterowanie przyciskiem MENU i pokretlem )

-opcja komuniatu zaprogramowanej predkosci max .

-ustawianie komputera 1 i 2 tzn. liczba przejechanych km,srednie zuzycie, ilosc km.do zrobienia, srednia predkosc itd.

tu lektura o FISIE :cool1:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=24989.615

czerwony FIS

ykki.jpg

..takze sterowanie funkcjami moze odbywac sie z tego panelu a takze z manetki po prawej stronie ( nie wszystkie funkcje ) i tez przyciskami w kierownicy wielofunkcyjnej tak jak u mnie :naughty:

Opublikowano
  • Autor

dzieki za info...ale jeszcze musze podrążyć temat jednak

A jak u mnie jest pokrętło i jeden przycisk MENU to oznacza poprostu że mam bardziej rozbudowany komp czy jeszcze mam jakieś inne dodatkowe bajery o których nie wiem :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Jak odbiore ałto to muszę się dokładnie przyglądnąć :> dzięki za info

Opublikowano

A ja zapytam jak bym takie coś sobie zamontował to będę mógł tym sterować navi i fis. Oryginalnie nie bylo tego.

Opublikowano
  • Autor

jak masz samo Menu to masz pewnie webasto :naughty:

Jest webasto :naughty:

Opublikowano

A ja zapytam jak bym takie coś sobie zamontował to będę mógł tym sterować navi i fis. Oryginalnie nie bylo tego.

Navi tylko mala :cool1: i musisz miec kolorowy wyswietlacz , jezeli chodzi o sterowanie to niektore funkcje tylko

Opublikowano

Navi tylko mala :cool1: i musisz miec kolorowy wyswietlacz , jezeli chodzi o sterowanie to niektore funkcje tylko

A to nic z tego bo mam 2 din navi, to tylko fis będzie sterowało :(