Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Kostka ISO, a jej zaprawianie na nowo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiadomo większość kostek do zaprawienia wygląda tak:

ZLA0407-z2.jpg

Czyli kostka z wyprowadzonymi kablami na około 20cm

Jako, że poprzedni właściciel zrobił mega sieczkę w kablach za radiem chcę to sobie uporządkować i zrobić raz a dobrze i teraz moje pytanie. Posiadam takie kostki iso do zaprawienia ale posiadają one już kable chciałbym uniknąć nie potrzebnego lutowania i izolowania kabli 10 cm za nową kostką w celu połączenia tych kabli i chciałbym zaprawić te kable bezpośrednio w kostce tak żeby wyglądała na oryginał. Więc jak to zrobić jakie narzędzia są potrzebne. Bawił się ktoś w takie rzeczy??

Opublikowano

o ile starczy starych kabli, to kup same piny do tych wtyczek, pozaciskaj na koncach przewodow w instalacji radia, powypinaj te przewody co masz w tych kostkach i w ich miejsce wepnij te co pozaciskales na kablach, tylko upewnij sie czy kable nie beda zakrotki bo bedziesz miaj problem z wpieciem wtyczki do radia..

Opublikowano
  • Autor

Kable to nie problem ;P bo będę wymieniał cała instalacje ;P na nieco innych kablach bo nie wiem co poprzedni właściciel rezał, ale to co się przedstawiło za radiem i w lewych drzwiach to strach za radiem sobie +12V latało w ogóle luźno nie zaizolowane ba nawet nie obcięte na "zero"

konektorki rozumiem takie:

http://allegro.pl/iso-piny-pin-konektorki-iso-kostka-f-vat-i1269182873.html

a sama kostkę iso nie zaprawioną gdzieś dostanę? bo ciężka sprawa ze znalezieniem tego na alledrogo...

Opublikowano

wlasnie takie konektorki, a co do kostek to przeciez pisales ze masz takie jak na fotce powyzej? piwyciagaj z nich te kable razem z pinami i powpinaj nowe kable, odrazu zobaczysz jakie dokladnie tam sa piny, wystarczy wziasc kawalek cienkiego sztwnego drucika i wcisnac ta blokadke i wyciagnac w calosci o tu widac ten dzyndzelek co trzeba wcisnac http://allegro.pl/mini-iso-piny-pin-konektorki-iso-kostka-f-vat-i1269182899.html

Opublikowano
  • Autor

No właśnie mam ale chciałem sobie oszczędzić wyciągania i denerwowania się z tym, ale skoro to takie proste to zaraz sobie rozbroję tą kostkę ;)

No to przy ładnej pogodzie jaka ostatnio dopisuje na podkarpaciu zabieram się w najbliższych dniach za rezanie tego i dzięki za szybką odpowiedź.