Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Ciężko odpala zimny silnik.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To i ja podłączę się do tematu.

Mam identyczny problem, jeśli silnik jest zimny to trzeba bardzo długo kręcić żeby odpalił.

Już spory okres czasu walczę z tym problemem do tej pory "mechanicy" wymienili mi sondy, komputer, przepustnice, kable, świece, silniczek krokowy i kilka innych rzeczy...

Po przeczytaniu tematu postanowiłem też odłączyć czujnik temp. wody, ten czteropinowy i o dziwo testuje już 3 dzień jak odpala...

I ku mojemu zdziwieniu zawsze odpala od strzału :decayed: tylko że strasznie się dusi, jak podłącze znowu czujnik to chodzi normalnie.

i tu moja prośba do kolegów...

Jaki kolor dobrać czujnika, bo są 3, jeśli się nie mylę .

Sam też nie wiem jaki był standardowo...[br]Dopisany: 24 Maj 2010, 10:37_________________________________________________Macie moze jakis pomysl na ten czujnik?

dobrze by było żebyś znał nr swojego czujnika bo etka nie precyzuje dokładnie jaki to ma być, może to coś pomoże:

ad3f7242.jpg

Opublikowano

Jeden z kolegów napisał o odpięciu akumulatora na około 20-30 minut.Ja tak zrobiłem i pomogło.

A co do tego czujnika to też poprzedni właściciel chyba wymieniał i był jakiś nie ori-niebieski.Nikt nawet w Aso nie mogli mi podpowiedzieć jaki powinien być kolor.

Zamontowałem zielony i jest ok.

Ale tak na przyszłość chciałbym się zapytać czy ktoś wie jak dobrać kolor/rodzaj tego czujnika w takiej sytuacji??

Czy one się czymś różnią prócz kolorów??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gdzie w ADR znajduje się ten czujnik ciśnienia paliwa? Ja już wymieniłem przepustnice, świece, czujnik temp i pompe paliwa wtryski sprawdzone i dalej ciężko pali a jak już załapie to strasznie muli i gaśnie. a potem za którymś razem elegancko wskakuje na obroty ale znowu na początku ciężko jechać bo po naciśnięciu pedału gazu często zmuli i gaśnie. Po przełączeniu na gaz wszystko chodzi pięknie. Narazie myślę o tym czujniku jak też nie pomoże to co potem...?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mam podobny problem rano jak odpalam ta aż trzepie silnikiem jakby chciał wyskoczyc jak dodaje gazu to strzela w kolektor az serce sciska po chodzi pare minut i spokoj chodzi pieknie jak jest cieplo to tego nie robi na kompie niema błędów przepustnica i silnik krokowy wyczyszczony co to moze byc?