Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z elektryką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niedawno podłączałem świecącą gałkę zmiany biegów i po zamontowaniu zauważyłem że nie świecą mi kontrolki na środkowym pulpicie nie świecą się przyciski od klimy i całej reszty. Co mogło się porzepalić porucz bezpieczników bo sprawdzałem i są ok. Podczas podłączania gałki raz stykłem + z - co mogło się przepalić i gdzie mogę to znaleźć? proszę o pomoc.

Opublikowano

tylko bezpiecznik nic innego (nr.3), a odepnij podświetlanie gałki i zobacz czy wszystko wróci do normy

Opublikowano
  • Autor

a jest możliwość wysłania mi schematu bezpieczników?

Opublikowano

a jest możliwość wysłania mi schematu bezpieczników?

oczywiście

chcesz tu czy na mail??

Opublikowano
  • Autor

Tylko że bezpieczniki sprawdzał mi kolega elektromechanik przyządem mówił mi że są ok ze przyczyny trzeba szukać gdzies głebiej i że to nie zrobi się w 10 minut to co może być tam jeszcze :confused4:[br]Dopisany: 06 Listopad 2010, 10:40_________________________________________________możesz dac tu przyda się innym :)

Opublikowano

proszę

QcPhr.jpg

QcRMA.jpg

QcWLS.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje przyda mi się to bardzo. A co do dalszego rozpoznania to co mogło pójść jeszcze nie tak i w czym może być problem jeśli nie z bezpiecznikiem? :confused4:

Opublikowano

Dziękuje przyda mi się to bardzo. A co do dalszego rozpoznania to co mogło pójść jeszcze nie tak i w czym może być problem jeśli nie z bezpiecznikiem? :confused4:

szczerze to nic mi do głowy nie przychodzi, trzeba by pobadać miernikiem gdzie jest prąd a gdzie nie, czy dochodzi do podświetlania, wymień ten bezpiecznik nawet jak bedzie się wydawał ok

Opublikowano
  • Autor

dobrze sprubuje jak nic sie nie będzie działo to będę musiał pojechać na warsztat :confused4:

Opublikowano

no niestety gdybyś był w warszawie bym ci poszukał bo akurat nudna sobota, odepnij gałkę i zmień bezpiecznik i zobacz co bedzie

Opublikowano
  • Autor

hehe no jakbym mieszkał to bym skorzystał :wink4: zmieniłem bezpiecznik i odłączyłem gałkę i nic :confused4: będę chyba musiał znaleźć czas na pojechanie do warsztatu ale mam go zbyt mało bo przy gotowywuje się na misje do afganistanu. :confused4:

Opublikowano

no to pomysłów mi brak, chyba że to podświetlanie jest na jakimś przekaźniku który się zawiesił/ zepsuł :no:

Opublikowano
  • Autor

własnie mówili mi o jakimś przekazniku ale nie miał czasu zobaczyc wiadomo gdzie one się znajdują?

Opublikowano

chyba jedynie nad nogami kierowcy.

ale jak to jest dokładnie nie wim

takie info znalazłem

"a) przekaznik 8 stykowy w skrzynce przekaznikow pod konsola ( duzy i czarny - jest tylko 1 ) , znalazlem go na glownej centralce wg. schematu odpowiada za zasilanie tych systemow aktualnie nie mam na podmiane. "