Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Słyszalne drgania rolki paska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj po odpaleniu samochodu usłyszałem dziwny dzwięk dochodzący z "silnika". Po otwarciu wyraźnie słyszalny był "stukot" i widzialne drgania rolki paska. Rozrząd był wymieniany 4-5 miesięcy temu. Wcześniej nie występowało takie zjawisko. Auto ma przejechane 124.000 km. Co to może być :mysli: bądź jeżeli nic to dlaczego teraz jest słyszalny stukot po odpaleniu silnika (wspomnę, że po 2-3 minutach zjawisko ustępuje) a wczesniej nie było. Załączam materiał filmowy gdzie można dostrzec i usłyszeć owy problem.

Dzięki z góry za pomoc [br]Dopisany: 14 Listopad 2010, 22:05_________________________________________________Kurka pomyliłem dział :thumbdown: Można prosić o przeniesienie do "kopciuchów".

Dzięki.

Opublikowano

Sprzęgiełko alternatora powiedziało pa :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Bingo, dzięki robert! Nowe już zamówione z tym, że otrzymam dopiero 29 listopada :kwasny: Jak to jest z jazdą z tą usterką? I czy przypadkiem nie powinno się przy wymianie dać również nowy pasek?

Opublikowano

Ja założyłem nowy pasek bo był jeszcze ORI z datą 2004 r. :wink4:

Zakup zrobiłem u TOM77 - polecam :good: , zawsze mam towar na drugi dzień :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Mój pasek to prawie nówka więc raczej dam sobie spokój z tym.

Co do zakupów to z racji lokalizacji pewnie na drugi dzień bym nie otrzymał. :wink4:

Opublikowano

No fakt :wink4:

Opublikowano

a ja zalozyłem pasek nowy z aso po 300km słucham co sie pod maska dzieje, myslałem ze silnik sie wys....... a tu !? masz napinacz wali jak maszyna do szycia, rozwulkanizował sie pasek juz niebył wielorowkowy tylko moze 2 rowkowy sie zrobił, w aso usłyszałem "psikro nam" nie zakładane u nas . no t o h.. w am w d.... usłyszeli donośnym głosem.

Opublikowano

co do pytania o jazde z ta usterka to nie polecam.ja dwa razy wymienialem napinacz,paski i co chwile gielo napinacz a raz tak narozrabialo ze przestawilo mi rozrzad na szczescie o jeden zabek tylko.wiec zmien to sprzegielko szybko

Opublikowano

co do pytania o jazde z ta usterka to nie polecam.ja dwa razy wymienialem napinacz,paski i co chwile gielo napinacz a raz tak narozrabialo ze przestawilo mi rozrzad na szczescie o jeden zabek tylko.wiec zmien to sprzegielko szybko

co ma rozrząd do sprzęgiełka??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

elegancko :good: