Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

(1,8T AEB 1997 r.) Króciec z czujnikiem temperatury cieknie płyn chłodniczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie (1,8T AEB 1997 r.) Króciec z czujnikiem temperatury cieknie płyn chłodniczy.

Wymieniałem na nowy po zakupie auta (stary był wykrzywiony od temp) po 2 tyg leciało ciurkiem bo jakiś zły oring dopasowali Poprawili fuszerkę za darmo ale teraz cieknie z drugiej strony czy jakoś z pod czujnika temperatury.

Pytanie czy rozebrać i dobrym silikonem posmarować i skręcić ale ile to musi schnąć Mogę to zrobić po pracy u kumpla ale wieczorem muszę wrócić - czy wystarczy czasu do wyschnięcia silikonu Znacie jakiś specjalny silikon ?

Miał ktoś taki problem - będę miał jakieś nbiespodzianki ?

Opublikowano

witam

ostatnio miałem taki sam problem też mi ciekł płyn z tego króćca ale kupiłem nowy za 16 zł wymieniłem razem z oringiem pod czujnikiem i narazie jest ok nic nie leci

Opublikowano
  • Autor

cały króciec plastikowy był wymieniany w marcu ale oringi ćwoki wzięli stare bo z króćcem nie było ich. Na razie wytarłem osad z wyschniętego płynu i sprawdzam czy wyciek jest tam czy w innym miejscu.

A czy możliwy jest cud że samo się uszczelni jak wyciek jest mały 0,5 litra na 2 miesiące ? Możliwy jest jednorazowe wywalenie trochę płynu ?

Na razie na zimnym silniku mam 0,5 cm poniżej mimimum w zbiorniczku - po rozgrzaniu płynu jest dokładnie na kresce mimimum i nie ubywa zauważalnie może mniej płynu - mniejsze ciśnienie i nie wywala gdzieś na opasce wężyka ? Dobrze kumam ?

Opublikowano
  • Autor

A na takie maleńkie ubytki płynu są w sprzedaży uszczelniacze które się dolewa do płynu.

Ktoś stosował te uszczelniacze dolewane do płynu ? Jaki był efekt ? Mają jakieś wady - typu parcieje guma, zapycha się chłodnica itp. ? Jakiej firmy te uszczelniacze są dobre a jakiej nie polecacie ?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

ja mialem to samo tylko ten waz co idzie do nagrzewnicy z niego mi kapalo .ruszla sie w tym korpusie plastykowym zdjelem i zalozylem uszczelke gumowa i teraz jest sztywno i nie kapie