Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A8 4.2] czy da się bixenony?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na tą chwilę mam 4 żarówki:

2 szt H1 z przejściówką na D2S (kabelkiem):

p1010931cd0.jpg

2 szt D2S - jedna lekko uszkodziłem ale to nie jest problem (ewentualnie mogę jeszcze nowe zalatwić)

p1010926sf6.jpg

2 przetwornice (jedna mozliwe że uszkodzona, ale wydajemi się że to wina druciarstwa w podłączeniu do niej kabla):

p1010950jf0.jpg

p1010940cr0.jpg

chodzi o to podłączenie do gniazda "+", ten profesjonalny plastik odstaje od gniazda i może tutaj coś nie łączy....

Kiepski ze mnie elektryk - przyznaję się bez bicia

p1010939syj6.jpg

Od przetwornicy wychodzi kabel wysokiego napięcia, zakończony pojedyńczą fajką (mozna do niej podłączyć żaróówki D2S lub inne poprzez przejściówkę - ja mam przejściówkę do H1):

p1010934sml3.jpg

A teraz pytanko, czy jak podjadę na zlot to pomożecie mi ogarnąć ten burdel i ostatecznie ustalić co jest dobre, co zepsute i co da się z tego zrobić?

Generalnie albo przetwornica jest padnięta, albo połączenia elektryczne (a są straszliwe pomotane te kable wejściowe dla przetwornicy, wychodzą z jakichś 3 gniazd pod reflektorem, dochodzi do nich inny kabel z dołu niewiadomo skąd biegnący, wszystko jest "profesjonalnie" połączone za pomocą taśm klejących itp - słowem burdel)

Chciałbym możliwe nie metodą prób i błędów i wymiany wszystkiego zrobić tam bixenony, czytałem opisy jak to się robi, moje pytanko brzmi czy u mnie da się to zrobić na aktualnej pseudo-instalacji, czy trzeba wszystko rezać od początku, oczywiście za fachową pomoc stawiam browary/krówki czy co tam innego...

Docelowo chciałbym mieć bixenon z światłami mijania całkiem normalnymi (temperatura) mogą być te żarniki co mam (H1 4300K), a długie na oddzielnych żarnikach (albo te D2S 12000K co mam, albo jak się nieda to innego typu też 10000K lub 12000K)

Pozdrawiam i proszę o pomoc/rozjaśnienie sytuacji tych co na tym się znają...

Opublikowano

z tego co wiem to bixenon to są światła mijania i drogowe w jednej soczewce , a Ty chcesz mieć w dwóch

:mysli: czyli chcesz mieć xenon :mysli: i tylko musisz w długich wyrezać drugą soczewke z osobną przetwornicą

Opublikowano

Czyli musze mieć 4 przetwornice ??

To chyba taka opcja odpada...

Opublikowano

no bo bixenon polega na tym, że masz w soczewce przesłonę , która jest opuszczona przy światłach mijania i podnosi sie gdy włączasz długie

Opublikowano

No to chyba u mnie nie bardzo się da...

A z jednej przetwornicy raczej nie pociągnie dwóch świateł ksenonowych? (pewnie jest to niemożliwe ale zapytam)

Poza tym długie na xenonie musiałyby być często włączane i wyłączane co chyba jest nie bardzo sensowne przy ksenonowych światłach które raczej powinny długo świecić i rzadko być włączane/wyłączane...

Czyli genralnie tylko z jedną żarówką i przesłoną (czyli wymiana reflektorów)?

Czy jednak da się mieć oddzielne żarniki dla świateł mijania i drogowych

Opublikowano

Nie zrobisz długich na oddzielnych żarnikach - jak sobie wyobrażasz miganie długimi światłami i jak ma wyglądać włączanie na trasie tych długich - włączasz i za 5 sekund wyłączasz, bo coś jedzie i tak w kółko - daje tym żarnikom i przetwornicom miesiąc i się spalą.

Jedyne rozwiązanie - wymiana reflektorów na bi-xenon.

Opublikowano

Pogadaj z kolega Nosb Jak w B5 dal dare do w D2 tez mysle ze jest to mozliwe.. :naughty: