Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jaka najwęższa opona na 17"?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Panowie jaką najwęszą oponę mogę założyć na fele o parametrach (8Jx17H2 ET 60)? Musi mieć przynajmniej 50 profil wysokości. Czy taka oponka 205/55 Będzie ok?nic nie będzie ocierać? Nie chce na razie obniżać zawiechy i żeby jak koza nie wyglądała.

Druga sprawa czy przy 9J 16" feldze przy ET45 na przód nie będzie nic ocierać przy oponie 205/55R16?

Opublikowano

raczej 205/50 byłaby bardziej odpowiednia.

Opublikowano

Druga sprawa czy przy 9J 16" feldze przy ET45 na przód nie będzie nic ocierać przy oponie 205/55R16?

wątpię żeby przy takim ET na przód weszło 9J :wink4:

poza tym 205/55 na 9J wygląda średnio moim zdaniem

i.php?a=9_205_55_R16&i=9_205_55_R16_MICHELIN.jpg&s=595&cw=&ch=&q=85

Opublikowano
Witam, Panowie jaką najwęszą oponę mogę założyć na fele o parametrach (8Jx17H2 ET 60)?

najwezsza to nawet 155, ale dla Audi to 195

Czy taka oponka 205/55 Będzie ok?nic nie będzie ocierać?

bedzie ok ale nie przy ET 60 :cool1:

Nie chce na razie obniżać zawiechy i żeby jak koza nie wyglądała.

nie da sie tego połączyć

nie bedzie obcierac przy ori zawieszeniu

Opublikowano

a felga nie oprze się o zwrotnice? przy 7,5J i et45 jest tam miejsce na palec, nie więcej :mysli:

Opublikowano

a felga nie oprze się o zwrotnice? przy 7,5J i et45 jest tam miejsce na palec, nie więcej :mysli:

masz racje :embarrassed: (za szybko odpowiedzialem)

maly dystansik sie przyda

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czyli tak przy ET60 do tego dystans 20mm jaką powinienem dać oponę aby uzyskać możliwie najwyższą wysokość opony i możliwie najwęższą szerokość opony. Mam na oku takie felgi ale mocno się zastanawiam, jeździłem swego czasu na 195/45 R15" w audi 80 i jednak strata na komforcie była, dlatego szukam czegoś pomiędzy komfortem a wyglądem. Przy 8J jak założę oponę 205/55 to wyjdzie jak przy 225/45 wysokość opony?

Ew. proszę o sugestię jaka opona była by najodpowiedniejsza, zaznaczam że mam 90KM które zamierzam zachipować na ok. 130KM.

Opublikowano

Jak już chcesz coś wąskiego to weź 205/45/17 albo 215/45/17. Poza tym raz pytasz o opony na 16", a raz 17".

Opublikowano
  • Autor

Teraz interesuje mnie 17", dzięki za informację, jeszcze ktoś może ma jakieś sugestie?

Opublikowano

(8Jx17H2 ET 60)dodaj ze te felgi już maja opony 235/40/17 z przodu ET 60 ale dystans 20mm z tylu 235/45/17 ET 60 ale dystans 25mm :)

Opublikowano

Teraz interesuje mnie 17", dzięki za informację, jeszcze ktoś może ma jakieś sugestie?

na 17" polecam 205/50. opona będzie miała średnice koła jak ori