Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jak dbać o klimatronic?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Panowie jak to jest z tą klimą??

Jakie zabiegi należy wykonywać żeby klima chłodziła?? Czy wystarczy tylko dobijać czynnika jak się skończy czy co roku?? Co z odgrzybianiem?? Jakieś filtry, uszczelki się wymienia??

Aha temat dotyczy klimatronika z roku 1995-2000 więc czynnikiem jest chyba R-22.

Pytam się bo kolega ma seata z 2005 roku i mówi że dopiero teraz dobił jedynie czynnik i to wszytko. Kiedyś ktoś mi powiedział (albo gdzieś wyczytałem), że co roku należy wymieniać uszczelki w całym układzie klimatyzacji.[br]Dopisany: 05 Styczeń 2011, 11:45_________________________________________________Aha podobno freon jest wycofany R-22, ale czy to oznacza że w układzie będę musiał mieć jakieś przeróbki?? A może czynnik nie ma wpływu na układ klimatyzacji, więc już stosuje się bezpieczne czynniki w starszych klimatyzacjach??

Opublikowano

ja tam nic nie kombinuję z corocznym dobijaniem a już tym bardziej z coroczną wymiana uszczelki. jak trzeba to dobijam klime a tak się składa że w poniedziałek lub wtorek odstawiam auto do rozrządu a przy okazji do odgrzybiania klimy ale tylko dla tego że zapach już jest naprawdę nieświeży i prawdę powiedziawszy akurat do tego przymierzam się od jesieni ale na pewno nie szukam zbędnych wydatków jeśli wszystko działa jak należy :decayed:

Opublikowano

Ja raz w roku staram się zrobić przegląd klimy i ewentualnie napełnić układ czynnikiem chłodzącym. Są promocje, że za stosunkowo niewielkie pieniądze można wszystko zrobić - nawet w ASO. :cool1: Ostatnim razem za 59 pln zrobiłem przegląd/czyszczenie klimy oraz wnętrza wozu. :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Ja raz w roku staram się zrobić przegląd klimy i ewentualnie napełnić układ czynnikiem chłodzącym. Są promocje, że za stosunkowo niewielkie pieniądze można wszystko zrobić - nawet w ASO. :cool1: Ostatnim razem za 59 pln zrobiłem przegląd/czyszczenie klimy oraz wnętrza wozu. :naughty:

Za taką stawkę nic Ci nie wynieśli z wózka?? :)

Opublikowano

Za taką stawkę nic Ci nie wynieśli z wózka?? :)

:wink4:

To była jakaś wiosenna/letnia promocja (która jest co roku) więc myślę, że warto skorzystać. :good: Oczywiście były różne opcje od samego czyszczenia po napełnianie klimy wraz z przeglądem, etc.