Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Problem z silnikiem, dławienie i strzelanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Niestety poprzedni właściciel wmontował cały filtr powietrza i wstawił stożek, tak więc nie wiem gdzie dokładnie jest ten zawór[br]Dopisany: 05 Luty 2011, 12:08_________________________________________________Dobra mechanik wymienił: Kable, posklejał cewkę (koszt nowej 400zł), czujnik temperatury cieczy chłodzącej i jak ręką odjął chodzi super :) (odpukać) pozostaje mi sprzęgło kupić.

Opublikowano

witam. co do sprzęgła to też bym musiał zmienić. Jednak kolega powiedział mi że jest środek do regeneracji. Na początku niechciałem uwierzyć ale u niego w rav4 zadziałał . To jakiś środek który ruscy wkradli z NASA i jego bazie stworzyli swój. ( moze to bajka ale spróbuje. nie znam jego nazwy narazie. ale gdy bede go miał to coś napisze).

Opublikowano

Witam i podepne się.

Mam audi a4 1997 1.6 benzyna nie wiem jakie oznaczenie i jak się nagrzeje to spadają obroty i gaśnię czasem ciężko zapalić ale nie zawsze. Jak odłącze sondę to jest ok. Wymieniłem sondę i dalej to samo bez niej jest ok. Kopułki i palca nie zdążyłęm bo sprzedali mi nie pasującą i z rana się zajmę. Dziwi mnie tylko ta sonda że bez niej jest ok.

Opublikowano

jak długo masz to auto

czy sonda oscyluje w całym zakresie (0,1 - 0,9V)

Opublikowano
  • Autor

Może kupiłeś sonda po taniemu i nic wymiana nie dała. [br]Dopisany: 07 Luty 2011, 19:46_________________________________________________Bądź co bądź bez sondy pewnie dostaje większa dawkę PB dlatego pewnie jest wszystko ok. Może sprawdzić ciśnienie paliwa kable świece itd ?

Opublikowano

Kupiłem sondę ngk. Auto mam 2 lata i nigdy nic mu nie dolegało. Jutro zmieniam przewody kopułkę palec i świece zobaczymy. Z tą sondą to jest tak że jak chwilę pojeżdżę bez a potem podłącze to jest ok. Jeżdziłem dziś trochę i było normalnie i poźniej znowu się zaczeło. Odłączyłem sondę i jest ok

Opublikowano

młody 321 a może to przepływka, lub wyczyść przepustnice, u mnie pomogło ( i nie zapomnij jej zaadoptować

Opublikowano

Wymienione przewody świece kopułka palec i najpierw po odpaleniu sie dławił obroty skakały po chwili przeszło przejechałem 1 km i zaczeły skakać obroty, gaśnie jak się włączy klime a tylko odepne sondę i jest ok. Włanczam klime obroty są ok. Nie wiem o co już chodzi a nie mam vaga...

Opublikowano

jak masz od kogo pozyczyć sonde to podmien na chwile i bedziesz miał jasność.

Opublikowano

Bez sondy też czasem zaczynają skakać ale na chwilkę i można jechać dalej. Do tego wszystkiego wywaliłem kata bo auto ma juz 200 tyś i był przytkany i chyba przez niego zaczeła uszczelka pod głowicą puszczać bo przy wymianie 3 i 4 świecy zauważyłem wyciek właśnie z pod niej i świece były okopcone tak samo jak sonda i kat był czarny w środku. Teraz zapier.... tylko że bez sondy

Opublikowano

poczytaj w innych wątkach mlody321, Jeśli obroty skaczą lub pływają są tam opinie. U mnie to była przepustnica. Kolega miał A6 w bęzynie i u niego to był czujnik hala.(pływał na obrotach)

Opublikowano

Zamówiłęm vaga na jutro powinienem go mieć i sprawdzę dokładnie.[br]Dopisany: 09 Luty 2011, 15:41_________________________________________________515 Czujnik Halla -G 40

przerwa lub zwarcie do plusa

17978 Moduł sterujący zablokowany

brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY

561 Dopasowanie(ustalenie)składu mieszanki

nie osiągnięta wartość adaptacji - mnożenie

16487 Przepływomierz - wysokie napięcie

16518 Sonda lambda brak zmian napięcia (strona 1 czujnik 1)

brak osprzętu / nie związany ze sprzętem

670 Czujnik zespołu przepustnicy-G127

sygnał za duży - BŁĄD SPORADYCZNY

16507 Czujnik położenia przepustnicy wysokie napięcie

16500 Czujnik temperatury silnika zakres/możliwości

to mi wyszło w vagu doda że jak montowałem kopułkę to czułem że jest jakieś przebicie na silnik bo kopało delikatnie

Opublikowano
  • Autor

Wg mnie to tutaj

515 Czujnik Halla -G 40

przerwa lub zwarcie do plusa

561 Dopasowanie(ustalenie)składu mieszanki

nie osiągnięta wartość adaptacji - mnożenie

16518 Sonda lambda brak zmian napięcia (strona 1 czujnik 1)

brak osprzętu / nie związany ze sprzętem

Reszta to sporadyczne błędy.

A skasowałeś błędy ? Spróbuj skasować i pojeździć i zobaczyć jakie są efekty

Opublikowano

Skasowałem i poprawiło się trochę ale czujnik halla dalej wywala. I z tą sondą też ale odłączyłem ją bo jak jest podłączona to nie da się jechać i dlatego wywala błąd. To co z tym czujnikiem halla do wymiany??

Opublikowano
  • Autor

Nie znam się na tym ale sprawdzić czy nie ma gdzieś przebicia, a z tego co widzę to do bardzo drogich nie należy max 150zł widzę :good:

Opublikowano

chowix może miec racje. ja czepiłbym się : (najpierw sprawdż styki i czy wszystko jest podpiate ok. w lambda w przepustnicy cz. halla. i przepływka). potem jak mówisz ze masz przebicie poszukaj na kablach, który przbija. reszta to sporadyczne. i zaadoptuj przepustnice,(odepnij wtyczke od niej lub aku, powyłanczaj wszystko w aucie, przypnij spowrotem i przekręc kluczyk tak by kontrolki sie zaswieciły odczekaj minute i powinno być ok. Wykasuj waga i po kilku godzinach jazdy sprawdz ponownie vagiem.

Opublikowano
  • Autor

Tak więc znowu problem z autkiem ;( Wymieniłem już filtr paliwa bo na prawdę było już źle z nim :wallbash: Po wyjęciu i przechyleniu go pojawiło się "czarne złoto" tak serio był wymieniany bodajże 2000-2004 rok. Tak wiem MOJA WINA !

Wymieniłem na filtr "FILTRON" i problem znowu się pojawił tj na gazie wszystko ok na PB totalna klapa.

Autko zawiozłem do magika, mam nadzieje, że go zrobi do jutra bo jutro przegląd. Pytanie z poza beczki. Przegląd mam do 15 lutego, czy jak pojadę np 16-17 luty na przegląd co może mi powiedzieć na diagnostyce ? Da mi ten przegląd ? Czy jak chodzi idealnie na gazie czy przegląd przejdzie prawidłowo ?

Opublikowano

hej. ja mieszkam w irlandii tu przegląd to wolna amerykanka. Mają sprzęt sprawdzają wszystko, ale znam przypadki gdzie auto 2 letnie używane normalnie nie przechodziło przeglądu. Jedem polak wzioł nawet auto z 2010 na przegląd i okazało sie że normy jakie podaje firma w tym aucie to auto ich nie miało juz po zjeżdzie z taśmy montażowej. Chodziło o zawieszenie. W jednym kraju wkładają co innego (lepszego) a w drugim jakieś (gówno) w zawieszenie. Tu czepiają się byle pierdoły a przechodzą poważne usterki, bo irole to z natury pastuchy. Mam kolegę co naprawia auta i robiliśmy też moje. Przyjechał irol co mu auto nie przeszło przeglądu okazało sie że jak obniżał przód to nie założył amorów na orginalne otwory tylko ponawiercał sobie swoje i przez to pozrywało śróby. których i tak było o 1 mniej bo nie chciało sie jemu na 4 tylko przykręcił na 3. By popisać sie przed nie wiem kim założył sobie dach otwierany tylko zapomniał go podłączyć, uszczelnić. Laliśmy bo gdy chce sie go uchylić to wychodzi cały a tapicerka w dachu to grzyby i tego sie nie czepili. Wiec jak ja bede jechał swoim to moge spodzieać sie wszystkiego. pozdrawiam

Opublikowano

Ja też dalej walcze... Błędy z vaga to lipa bo przebicie na czujniku halla łapał bo kopułka była już dojechana. Pojechałem do diagnosty i na dzień dobry przepływka... kupiłem u siebie w mieście za 175zł jakąś podróbę bo ori bosch 680 po zniżkach na warsztat i już lepiej ale teraz wywaliło czujnik położenia wału jutro będe go szukał i to wszystko nie na vagu wychodzi tylko na konkretnym sprzęcie u diagnosty... Zobaczymy jutro co dalej.

Opublikowano

siema. Bo prawda jest taka że sam vag nie wystarczy do tego trzeba mieć jeszcze pojęcie o mechanice pojazdowej. Ja wywaliłbym 50 euro na polaczka z kompem profesjonalnym, a wystarczyło że przyjechał kolega, zdjeliśmy kopułkę i tylko popatrzył. (palca pod kupułką już prawie nie było) kupiłem załozył i zacykał od razu.