Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Elektrycznie otwierany bagażnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dzisiaj oglądałem to dokładnie i wydaje mi się, że można byłoby zmieścić tam sprężyny na siłowniki jak to robili w Fordach.

Jest miejsce

Tylko czy będą w stanie podnieść klapę?

no właśnie, żeby nie kupić za słabych. Dlatego pytam może jakieś dane, oznaczenia takiej sprężyny

Opublikowano

Łukaszz sprzedaje cały komplet, wjejdź w ogłoszenia na forum

Opublikowano
Łukaszz sprzedaje cały komplet, wjejdź w ogłoszenia na forum

dzięki... już szukam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Laguna

Niestety nie da rady założyc sprężynki na siłownik - juz to próbowałem, jesli nie chcesz wymieniac zawiasów to musisz tak pożeźbic jak ja..

Bede miał za pare dni oryginalne zawiasy z b7 co miała w wypasie otwierana klape, wiec je przymierze do tych co mam z a6 i ewentualnie wywiercę ten otwór i zawiasy beda p&p, zawiasy ze spręzynkami z b7 tez będa na sprzedaż ale powoli, myśle ze moja cena jest spoko bo w aso to wyglada tak:

sprężyna - 72zł x2

zawias - 150zł x2

siłownik - 135zł x2

wiec daje razem 714zł

tomekSSK

Mierzyłem z moimi zawiasami co siedza w aucie i wszystko było identol oprócz tego jednego otworu

Tak jak pisałem wyżej za kilka dni bede miał 100% pewność bo bede miał w rekach zawiasy z siłownikami z b7

założenie zamiast fabrycznych dobijaków tych ze spręzynka tez nie załotwi sprawy bo spręzynki na zawiasach naprawde maja sporą siłe i dygaja ja do góry ok 5 - 10 cm

A i co ważne, same zawiasy ze spręzynkami nie wystarcza bo fabryczne siłowniki nie dadza rady, tez sprawdzałem u siebie

Opublikowano
Laguna

Niestety nie da rady założyc sprężynki na siłownik - juz to próbowałem, jesli nie chcesz wymieniac zawiasów to musisz tak pożeźbic jak ja..

Bede miał za pare dni oryginalne zawiasy z b7 co miała w wypasie otwierana klape, wiec je przymierze do tych co mam z a6 i ewentualnie wywiercę ten otwór i zawiasy beda p&p, zawiasy ze spręzynkami z b7 tez będa na sprzedaż ale powoli, myśle ze moja cena jest spoko bo w aso to wyglada tak:

sprężyna - 72zł x2

zawias - 150zł x2

siłownik - 135zł x2

wiec daje razem 714zł

tomekSSK

Mierzyłem z moimi zawiasami co siedza w aucie i wszystko było identol oprócz tego jednego otworu

Tak jak pisałem wyżej za kilka dni bede miał 100% pewność bo bede miał w rekach zawiasy z siłownikami z b7

założenie zamiast fabrycznych dobijaków tych ze spręzynka tez nie załotwi sprawy bo spręzynki na zawiasach naprawde maja sporą siłe i dygaja ja do góry ok 5 - 10 cm

A i co ważne, same zawiasy ze spręzynkami nie wystarcza bo fabryczne siłowniki nie dadza rady, tez sprawdzałem u siebie

w ASO nie sztuka kupić. Ważne żebym ja zaoszczędził :thumbup1: i Ty był zadowolony :thumbup1:

Opublikowano

Łukasz fajnie, czekam, bo ten mod bardzo mi się podoba.

Tylko tak jak wspominałem, mam ori lakier i szkoda mi takiej rzeźby :( cholera

Szczególnie, że mam srebrny kolor

Opublikowano
  • Autor

ale hmm nic nie robisz z lakierem przeciez, odkrecasz zawiasy od klapy, klapa out, odkrecasz zawiasy od auta i zakrecasz nowe pomalowane na srebrny kolor, sladu nie ma..za pare lat sciagasz zawiasy i zakladasz swoje stare a twoje srebrne z sprężynkami ida w świat dalej :hi: i szafa gra

Opublikowano

no fakt - chyba, że pomaluję

Opublikowano
  • Autor

no proste ze tak..

Opublikowano

kurde chłopaki ..szkoda że do Avanta nie da rady...

Opublikowano
  • Autor

Panowie posiadam takie zawiasy oryginał z b7, pasuja również do b6 info na pw

Opublikowano

kurde się spóźniłem

Opublikowano
  • Autor

spox Jarek, jak beda nastepne to ci dam znac :hi:

Opublikowano

ok, też szukam :)

a siłowniki też muszą być zmienione?

sam zawias + sprężyny nie wystarczą? + siłowniki z mojego

Opublikowano
  • Autor

nie da rady.. musza byc mocniejsze.. nasze standard maja jak dobrze pamietam 540N a te z zawiasów ze spręzynkami okolo 700, Badalem na swojej klapie i moje po prostu nie daja rady.. nawet jeden standard a jeden mocniejszy nie daje rady..

Opublikowano

te z B7 odpowiednie chyba łatwo rozpoznać po tym, że mają sprężyny - prawda?

Opublikowano
  • Autor

no takie jak wystawilem w dziale sprzedam to sa te co potrzebujesz a zwykle od b6 to różnice widac od razu

Opublikowano

może deal zrobimy jak będziesz miał - nie chcesz białych lamp tylnych Hella? :)

Opublikowano
  • Autor

nie tu miejsce na takie rozmowy Jarek. Ale lampy.. nie nie dzieki :hi:

Opublikowano

masz taki zestw do b6? jak będziesz miał to daj znać