Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Zarejestrowanie Auta w Niemczech

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy mam bardzo ważne pytanie.

Mam Autko na PL tablicach,a chciał bym zarejestrować je w Niemczech i chciał bym się dowiedzieć co jest do tego potrzebne i jakie dokumenty bede musiał przetłumaczyć z PL na DE język?

Czy też bede potrzebował BRIEF od autka?bo oryginału nie mam,gdzieś mi się zapodział i nie moge go znależć i mam w posiadaniu tylko jego kopię.

Proszę o pomoc?

Pozdrawiam :hi:

i czy to się opłaca? czy lepiej jest sprzedać autko i kupić drugie w De? bo ten samochód chciał bym zatrzymać :tongue4:

Opublikowano

Dlaczego chcesz to zrobić? Jeżeli chodzi tylko o to by się nie przyczepili do ciebie ze mieszkasz w Niemczech a jeździsz na Polskich tablicach to idzie to obejść w inny sposób.

Opublikowano
  • Autor

po prostu chce go przerejestrowac :)

Opublikowano

po prostu chce go przerejestrowac :)

No to nie umie ci w tym pomóc. Aby jeździć na Polskich tablicach wystarczy zapłacić podatek.

Opublikowano
  • Autor

Kolego ale ja już mam PL tablice,tylko od nie dawna mieszkam w DE i tam chce zarejestrować moje autko.I dla tego pytam co mi do tego jest potrzebne i jakie dokumenty :)

Opublikowano

A co w przypadku gdy jedne do niemiec na 3 miechy i chce tam kupic auto na te 3 miesiące jak moge wtedy jezdzic ?

Opublikowano

Kolego ale ja już mam PL tablice,tylko od nie dawna mieszkam w DE i tam chce zarejestrować moje autko.I dla tego pytam co mi do tego jest potrzebne i jakie dokumenty :)

Jedz do zulassungsstelle tam ci wszystko powiedzą jak przerejestrować. Jak tak bardzo chcesz mieć te Niemieckie tablice.

Opublikowano
  • Autor

Jedz do zulassungsstelle tam ci wszystko powiedzą jak przerejestrować. Jak tak bardzo chcesz mieć te Niemieckie tablice.

No i bede musiał podjechać,a DE tablice musze mieć bo w De mieszkam :)
Opublikowano

No i bede musiał podjechać,a DE tablice musze mieć bo w De mieszkam :)

Co do tych tablic DE to bym się kucil bo przerabiałem problem z poprzednim autem. 3 lata jeździłem na Polskich do momentu jak mnie zatrzymali pod domem, skończyło się tak ze zapłaciłem podatek drogowy w Niemczech za Polskie auto. Ale go nie musiałem przemeldować z powrotem do Niemiec gdzie go kupiłem parę lat prędzej. Jeżeli masz zamiar jeździć twoim autem 2 lub 3 lata to tez bym tak samo zrobił, wybór oczywiście należy do ciebie.