rafcisz Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Witam koledzy mam bardzo ważne pytanie. Mam Autko na PL tablicach,a chciał bym zarejestrować je w Niemczech i chciał bym się dowiedzieć co jest do tego potrzebne i jakie dokumenty bede musiał przetłumaczyć z PL na DE język? Czy też bede potrzebował BRIEF od autka?bo oryginału nie mam,gdzieś mi się zapodział i nie moge go znależć i mam w posiadaniu tylko jego kopię. Proszę o pomoc? Pozdrawiam i czy to się opłaca? czy lepiej jest sprzedać autko i kupić drugie w De? bo ten samochód chciał bym zatrzymać
Filutek Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Dlaczego chcesz to zrobić? Jeżeli chodzi tylko o to by się nie przyczepili do ciebie ze mieszkasz w Niemczech a jeździsz na Polskich tablicach to idzie to obejść w inny sposób.
rafcisz Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Opublikowano 6 Lutego 2011 po prostu chce go przerejestrowac
Filutek Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 po prostu chce go przerejestrowac No to nie umie ci w tym pomóc. Aby jeździć na Polskich tablicach wystarczy zapłacić podatek.
rafcisz Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Opublikowano 6 Lutego 2011 Kolego ale ja już mam PL tablice,tylko od nie dawna mieszkam w DE i tam chce zarejestrować moje autko.I dla tego pytam co mi do tego jest potrzebne i jakie dokumenty
Ciepły Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 A co w przypadku gdy jedne do niemiec na 3 miechy i chce tam kupic auto na te 3 miesiące jak moge wtedy jezdzic ?
Filutek Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Kolego ale ja już mam PL tablice,tylko od nie dawna mieszkam w DE i tam chce zarejestrować moje autko.I dla tego pytam co mi do tego jest potrzebne i jakie dokumenty Jedz do zulassungsstelle tam ci wszystko powiedzą jak przerejestrować. Jak tak bardzo chcesz mieć te Niemieckie tablice.
rafcisz Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Opublikowano 6 Lutego 2011 Kolego ale ja już mam PL tablice,tylko od nie dawna mieszkam w DE i tam chce zarejestrować moje autko.I dla tego pytam co mi do tego jest potrzebne i jakie dokumenty Jedz do zulassungsstelle tam ci wszystko powiedzą jak przerejestrować. Jak tak bardzo chcesz mieć te Niemieckie tablice. No i bede musiał podjechać,a DE tablice musze mieć bo w De mieszkam
Filutek Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Kolego ale ja już mam PL tablice,tylko od nie dawna mieszkam w DE i tam chce zarejestrować moje autko.I dla tego pytam co mi do tego jest potrzebne i jakie dokumenty Jedz do zulassungsstelle tam ci wszystko powiedzą jak przerejestrować. Jak tak bardzo chcesz mieć te Niemieckie tablice. No i bede musiał podjechać,a DE tablice musze mieć bo w De mieszkam Co do tych tablic DE to bym się kucil bo przerabiałem problem z poprzednim autem. 3 lata jeździłem na Polskich do momentu jak mnie zatrzymali pod domem, skończyło się tak ze zapłaciłem podatek drogowy w Niemczech za Polskie auto. Ale go nie musiałem przemeldować z powrotem do Niemiec gdzie go kupiłem parę lat prędzej. Jeżeli masz zamiar jeździć twoim autem 2 lub 3 lata to tez bym tak samo zrobił, wybór oczywiście należy do ciebie.
Rekomendowane odpowiedzi