Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] 2.8 AAH Kapitalny remącik i problem.....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jest taki : silnik rozebrany , głowice zrobione , mechanik zabiera się za rozrząd i nie pasuja napinacze , jak sie okazuje na bloku silnika jest kod "ABC" czyli wychodzi na to że jest to 2.6 o mocy ok 150 km , mechanik wskazał aby kupić sam blok od silnika 2.8 AAH i bendzie wszystko ok. Czy żeczywiście jest to takie proste i możliwe ? Czy po wymianie będzie to 174km ( no ze względu na wiek troszke mniej :) ) w dowodzie mam 2.8 więc ktoś musiał grzebać i wstawic to 2.6 ale czy wymiana samego bloku wystarczy....

Pozdrawiam i czekam na odp.

Opublikowano

zmień mechanika po co zmeniać blok jak mógł zamówić napinacze od ABC,chce pewnie naciągnąć na koszta choć miałem taki motor w byłej niuni i po czytaniu na temat tych silników szybko go sprzedalem masa silnika do tych 150 kucy i spalanie masakra każdy polecał jak już to 2.8.Ale wybór należy do ciebie czy inwestować w blok dla tych pare koni więcej,takie jest moje zdanie :>

Opublikowano

blok 400zeta no i te kilka kucy to ok 24 , więc chyba warto , mechanik powiedział że cały osprzet i wszystko jest od 2.8 tylko blok od 2.6.