Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Zarysowany zderzak na parkingu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Miałem przygodę na parkingu, ktoś mi puknął audiczkę i nie wiem kto i się tego nie dowiem;/ Czy mogę to ściągnąć z AC ? Zniżki polecą chyba 10% ale za to będę mógł to dobrze naprawić, a nie u Kowalskiego w stodole ; p

Zderzak ma dość głębokie rysy, a błotnik odpryski i wgniecenie którego tutaj za bardzo nie widać:

20110316.jpg

Mam jeszcze pamiątkę sprzed 2 miesięcy na zderzaku tylnym i nie wiem co z tym zrobić, gościu nie wyhamował i wiadomo co się stało. Nie miałem wtedy czasu i porozumieliśmy się bez TU.. Mógł bym to ściągnąć też mojego AC czy nie ? Zderzak jest sporo porysowany na ok 2/5 długości zderzaka.

Proszę o szybką poradę bo jutro idę do Generali.

Opublikowano

No jasne, że możesz z AC, po to płacisz, żeby w takiej sytuacji nie bulić z własnej kieszeni. Miałem podobną sytuację kiedyś. Dostałem 3200pln odszkodowania, naprawiłem za 400pln. Zabrali 10%, ale i tak wyszedłem na +.

Opublikowano

w Generali nie masz udziału własnego przypadkiem ? :gwizdanie:[br]Dopisany: 17 Marzec 2011, 20:53_________________________________________________z tego co widzę w ich OWU, zastrzegają sobie że bez Vatu stawki za roboczogodzinę

z tym się kłóć

w razie wymiany części masz też amortyzację 60%[br]Dopisany: 17 Marzec 2011, 20:59_________________________________________________jeszcze to

"Jeżeli przy zawieraniu Umowy nie umówiono się inaczej,

przy ustalaniu odszkodowania do wypłaty uwzględnia się

amortyzację w wysokości

powyżej 10 lat 50%"

ogólnie rzecz ujmując, może AC w Generali było tanie, ale to gów.o jest :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Czyli zderzak tylni też mogę zgłosić? Będzie -20% czy tylko -10% zniżek ?

Co do tej amortyzacji to czasem nie należy mi się doprowadzenie stanu przed tymi zajściami ? Lakier był w 100% oryginalny, bez ubytków na tych elementach. Jakiś paragraf jest na to żeby "postraszyć" rzeczoznawce i nie dał amortyzacji?

Opublikowano

żaden,

jedynie co możesz, gdy przyślą Ci kosztorys bez Vatu, upomnieć się o Vat

gdy kwota będzie za mała na pokrycie szkody, tzn. nie znajdziesz nikogo kto Ci za tyle zrobi możesz zawsze oddać auto do ASO i przedstawić im faktury, zwrócą Ci za nie, będziesz miał auto naprawione ale na pewno na tym nie zarobisz

co do zniżek to nie wiem jaką tabele Bonus/Malus ma Generali, czy za szkodę biorą 10% zniżek czy więcej

to już musisz zadzwonić, zgłoś szkodę i czekaj na kalkulację

pozdro

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wszedłem dzisiaj na konto, a tu przyszła kasa z Generali... aż 700zł za to co na zdjęciu i 400zł za zderzak...śmiech na sali - odwołanie będzie pisane :gwizdanie:

Nie dostałem jeszcze papierów więc nie wiem co uwzględnili, jak dostanę to napiszę ; )

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ruszyło się coś u ciebie w temacie? szwagier ma to samo.... :confused4:

Opublikowano
  • Autor

W końcu się doprosiłem kosztorysów... ehh brak słów.

A więc :

przód:

przdw.jpg

Nadkole jest sporo powyginane więc nadaje sie do wymiany - bo klepanie i szpachlowanie odpada, nie mam zamiaru jeździć szpachlowozem. No ale pisze ze wyklepac za 50zl i lakierowanie...

tył:

71193534.jpg

A tutaj jaśnie Pani do wymiany zaliczyła tylko ten plastik pod zderzakiem (109zł), a zderzak do odnowy i lakierowania- a są tam spore dziury od śruby tablicy rejestracyjnej sprawcy...zderzak też powinni zaliczyć do wymiany.

A co do ogółu roboczogodzina 50zł tak jak uprzedzaliście. Nie wiem tylko czy został naliczony VAT. I nie wiem ile zniżek mi poszło...

Nie wiem co w odwołaniu napisać jeszcze ; p