Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Basowy odgłos na wys. przednich drzwi - umarł tłumik srodkowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, :hi:

Tak jak w temacie, od paru dni zauważyłem, że auto stało sie głosniejsze. Podczas jazdy słychać basowy dźwięk wydechu ( "czuje to pod nogami" ). Podczas gdy auto stoi jest słyszalny basowy pomruk ale jak doda się gazu dżwięk staje się dosyć głośny. Dzisiaj na parkingu posłuchalem sobie i dzwięk wydobywa się wyraźnie od spodu na wys. przednich drzwi. Wnioskuje, że prawdopodobnie jest coś z wydechem tylko co? Co moze dawać takie objawy. Będę wdzięczny za sugestie w tej sprawie.

Pozdrawiam!!!

Opublikowano
  • Autor

sprawdz plecionke zaraz za turbinka :)

Gdzie jej szukać, na co zwrócić uwagę? To moze być dobry trop, bo wydaję mi się jakby samochod wchodził w lekkie drgania. Czy będę wiedzial ta plecionkę po otwarciu maski? Sorki, że te pytania mogą wydać się śmieszne ale jestem laikiem w tych sprawach a nie chcę by jakiś tłumikarz naciągnął mnie na koszty wymieniajac co sie da ;)

Opublikowano
  • Autor

dzięki kolego za wskazówki, trochę mnie uspokoiłeś bo jesli to jest przyczyną pseudo sportowego wydechu :naughty: to nie ma dużego problemu :)

Opublikowano

dzięki kolego za wskazówki, trochę mnie uspokoiłeś bo jesli to jest przyczyną pseudo sportowego wydechu :naughty: to nie ma dużego problemu :)

podjedz do tlumikarza i sprawdź cały układ wydechowy :wink4:

Opublikowano
  • Autor

tak tez zrobię :) Dzisiaj obejrzałem sobie ta plecionkę i nie wyglada ona za najlepiej oraz zauważyłem ze z tego miejsca basowe dzwięki są najmocniejsze. No nic czeka mnie mnie wizyta u tłumikarza ale wiem teraz na co zwrócić jego uwagę w poszukiwaniu usterki.

Wielkie thx chlopaku za pomoc :hi:

Czy ktoś z Warszawy może mi polecić jakiegoś zaufanego tłumikarza?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

PeAce przy jakim przebiegu pojawił Ci się ten problem ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mialem podobny problem-wydawalo mi sie ze z pod silnika wydobywa sie basowy dzwiek,sprawdzilem tlumiki,przy okazji wywalenia kata wstawilem zamiennik od gruchota wiec plecionka nowa i dalej buczy,az dzisiaj natknolem sie na puszke filtra powietrza,od strony nadkola ma otwor i w nadkolu tez jest taki sam a w srodku wydaje mi sie ze jest tlumik powietrza,u mnie wlasnie w tym miejscu brakuje jakiejs srubki lub zatrzasku,nie wiem co tam powinno byc i obie czesci nie przylegaja do siebie i wlasnie przez ten otwor w puszce wydobywa sie ten dzwiek.zamontowalem puszke na prowizorke tak zeby otwory szczelnie przylegaly i jest ciszej.