Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAB] Pomocy!!!!zapalila mi sie kontrolka sondy lambdy!!ja wyczyscic katalizator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich.Posiadam audi A4 b8-8k z 2008roku z silnikiem ,bardzo malo spotykanym -2.0TDI 136KM -e.

kupujac ten samochod musialem nawet wymienic sprzeglo,a przebieg wskazuje 111 000tys.

Wedle moich przypuszczen nie jest to aktualny przebieg, poniewaz -zawor EGR jest brudny od zewnatrz.

Ale problem jest calkiem inny-

Zrobilem tym autem nie cale 3tys km i zapalila mi sie kontrolka Sondy lambdy,i faktycznie jest zapchany katalizator poniewaz nieraz traci na mocy,oraz

na wolnych obrotach szfankuje,od czasu do casu.Przed zapaleniem sie tej kontrolki -wszysko bylo ok!!!

slyszlem ze mozna przeczyscic katalizator -jadac na biegu z jakimis tam obrotaki silnika ???czy umniallby ktos mi na to odpowiedziec?????

i czy mozna jezdzic z takim zapchanym kataem???mieszkam we Wloszech i musialbym -w jakis sposob dostac sie do kraju!!!

pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano
  • Autor

z pewnoscia sprobuje :hi:!!!ale w jaki sposob mam sprawdzi czy DPF sie przepalil??? ;(

Opublikowano
  • Autor

czy mozna wziasc i wstawic rure do katalizatora????i czy moge jezdzic z zapchanym katem az do zjechania do Polski???nic sie nie stanie dla silnika??? :kwasny:

Opublikowano

czy mozna wziasc i wstawic rure do katalizatora????i czy moge jezdzic z zapchanym katem az do zjechania do Polski???nic sie nie stanie dla silnika??? :kwasny:

To nie taka prosta sprawa wziasc i wstawic rurke zamiast katalizatora :cool1:

Pierwsze zrob zgodnie z procedura :) a w Polsce mozesz wywalic DPF ( programowo ) jak to bedzie konieczne :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

mozesz mi kogos polecic :good: jezeli chodi o usuwanie DPF???

Opublikowano

W kraju jest dosc firm co robia to dobrze wszystko w zaleznosci gdzie ci bedzie blizej podjechac :wink4: Szkoda ze nie masz kompa to bys podpial i sprawdzil w jakim stopiu jest zapchany :)

Ja moge polecic http://www.mrmotors.pl/warsztat.php

Tutaj ciekawy artykul slynnego Mastersa :gwizdanie:

http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=7200&start=15

Opublikowano
  • Autor

W tym tygodniu,bede kupywal vcds 10.6 i bede probowal sie zabawic.tylko jak bede wiedzial w ilu % jest zapchany to sie odezwe!!! :wallbash:

serdeczne dzieki z gory :notworthy: