Opublikowano 27 Kwietnia 201115 l Witam Po okresie zimowym zauważyłem problem z moją niunią, otóż podczas jazdy ściąga mnie w prawo. Udałem się wiec do serwisu w celu sprawdzenia zbieżności i tam panowie mechanicy powiedzieli mi ze tuleje na wahaczach górnych 2 z lewej i jeden z prawej są na wykończeniu tzn. zaczynają wychodzić. Moje pytanie jest następujące czy trzeba wymieniać całe wahacze na nowe, tak jak przekonywał mnie pan specjalista czy wystarczy wymienić w nich zużyte tuleje i będzie gitarka?
Opublikowano 27 Kwietnia 201115 l Wystarczy same tuleje. Ja tak wymieniłem u siebie i jest ok. Zapłaciłem po 80zł za wahacz wraz z tulejami i robocizną. Miałem 2 tylne górne do wymiany i zamknąłem się w kwocie 160zł czyli tyle co kosztuje jeden dobry wahacz.
Opublikowano 27 Kwietnia 201115 l Autor Uff...to dobrze bo jak usłyszałem cenę za wymianę wahaczy to trochę zbladłem...dzieki za info
Opublikowano 27 Kwietnia 201115 l Widzę że jesteś z okolic. Jeśli nie masz daleko do Gliwic to mogę Ci podać namiary na gościa który Ci to zrobi w dobrych pieniądzach. Ma wszystko na miejscu więc nie potrzebujesz nic kupować. Zawozisz i po kilku godzinach odbierasz furaka zrobionego
Opublikowano 27 Kwietnia 201115 l Wystarczy same tuleje. Ja tak wymieniłem u siebie i jest ok. Zapłaciłem po 80zł za wahacz wraz z tulejami i robocizną. Miałem 2 tylne górne do wymiany i zamknąłem się w kwocie 160zł czyli tyle co kosztuje jeden dobry wahacz. Te 80,- dokładnie za co jest? Wymontowanie wahacza, wymiana tulei, zamontowanie wahacza?
Opublikowano 27 Kwietnia 201115 l Dokładnie tak + jeszcze ta tuleja. A ile tuleja? Pytam czy to jest opłacalne w ogóle bo ja zakupiłem wahacze LEM'a oryginały po 129,-/szt. i sam sobie je wymieniam. A stare jeszcze pójdą za parę groszy na allegro
Opublikowano 27 Kwietnia 201115 l Te 80,- dokładnie za co jest? Wymontowanie wahacza, wymiana tulei, zamontowanie wahacza? Dokładnie tak + jeszcze ta tuleja. Napisałeś to w taki sposób jakby oprócz wymian trzeba było osobno za tuleję zapłacić stąd moje zdziwienie..
Opublikowano 27 Kwietnia 201115 l Zapłaciłem po 80zł za wahacz wraz z tulejami i robocizną. Chyba się jasno wyraziłem :gwizdanie: