Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Problem ze Sprężarka klimy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Os-tanio zabrałem sie za wymianę, Gumek w sprzęgle klimatyzacji. Wszytko robiłem z godnie z instrukcją .....

Podczas opuszczania sprzęgła, Wujek zaczął odkręcać węże klimy, pod moją nie obecność, bo szukałem klucza. I tutaj pojawiał sie 1.Problem, zorientowałem sie w porę, przewody od sprężarki nie zostały całkowicie odkręcone, ale przy próbie zalecenia zaczęło syczeć, ulatniał sie freon :/ :confused4:, nie wiem czemu tak sie stało, czy to ciśnienie sprawiało ze nie było możliwości dokręcenia śruby? Moze tam sa uszczelki jakieś? Nie mam pojęcia! :sick3:

Drugi problem, Zaistniał gdy opuściliśmy sprężarkę, zdjęliśmy pierścień zabezpieczający aby dostać sie do Gumek, a sprzęgle w ogóle nie było Gumek, tylko latały jakieś kawałki? Denko od sprzęgła było uszkodzone, Tz,,, na denku jest 5czy 6 ząbków, był wyłamane zostały tylko dwa.

Korzystałem z tej instrukcji, tylko tutaj jest inne sprzęgło

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=81803.0;highlight=spr%EA%BFarka+klimatyzacji

Miałem jeszcze inna ale nie mogę znaleźć.

Sumując,

Wcześniej Klimy nie miałem, po założeniu gumek, klimy nadal nie ma, czy to wina Denka i wyłamanych ząbków?(zabezpieczeń) Powiem ze gdy właczyłem klime sprężarka zrobiła sie zimna ale klima nie leciała z wydmuchów.

I nie wiem co teraz robić? Poradzicie coś?

Czy same Denko, sprzęgła można kupić?[br]Dopisany: 10 Maj 2011, 22:48_________________________________________________Jak sprawdzić czy, sprężarka Klimatyzacji jest sprawna?

Powiem ze, gdy złączałem klimę to sprężarka robiła się zimna, ale z nawiewów nie leciała klima,

Ps czy można dokupić samą tarcza sprzęgła klimatyzacji ?

Opublikowano
Ps czy można dokupić samą tarcza sprzęgła klimatyzacji ?

oczywiscie ze mozna dokupic. Ja w tamtym roku placilem okolo 80PLN

Szukaj na Allegro

Opublikowano
  • Autor

Byłem dziś w zakładzie gdzie tylko zajmują się klimą. (Auto-Klima Lublin)

Umówiłem się na Oględziny całego układu?

Wstępnie wiem tyle ze na 80% Koleś gadał ze sprężarka została zatarta bo to najczęstszą jest usterka, i tak Nowa 1600zł Regeneracja 1 000zł :/ I od razu mówił trzeba wymieniać Parownik 500zł LOL, przedmuchanie całego układu, nabicie itp itd wiec prawie 2 tys :shocked::slina: ;(

Jak sprawdzić czy sprężarka jest sprawna? Powiem ze jak miałem czynnik i włączyłem klimę to sprężarkę zrobiła się zimna, ale zimnie powietrze nie leciało, < cały wątek wyżej>

Proszę o Pomoc,