Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAE] Czujniki Ciśnienia w oponach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę kupić B8 2,0TFSI QUATTRO Z 2009 roku z USA. Auto jest wyposażone w czujniki ciśnienia. Na wyświetlaczu pokazuje się opcja, ale z komunikatem, że jest niedostępna. Właściciel mówi, że prawdopodobnie potrzebne są specjalne wentyle. Dla mnie brzmi to dziwnie, ale nigdy wcześniej nie miałem z tym gadżetem do czynienia i nie wiem w czym może być problem. Co może być przyczyną nie działania tego systemu?

Opublikowano
  • Autor

Bardzo dziękuję za informacje! Muszę poszukać specjalisty ze odpowiednim sprzętem. Ważne, że to problem tylko w braku czujników. Ile kosztują takie czujniki?

Opublikowano
  • Autor

No tak, Audi... :) Luksus kosztuje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Właśnie nabieram rozeznania ile faktycznie trzeba dołożyć. Nawigację ma zrobić obecny właściciel, czujników parkowania z przodu według niego nie ma w tym aucie, no i te czujniki ciśnienia. Auto jest super wyposażone i nadal mnie interesuje[br]Dopisany: 03-07-2011, 14:51:27_________________________________________________Cześć. Rozpoznałem już temat czujników ciśnienia w B8. Otóż czujników ciśnienia... nie ma! System kontroli ciśnienia w kołach działa na zasadzie mierzenia obwodu opony. W MMI (CAR) zapamiętuje się wzorzec ciśnienia i kiedy ciśnienie w którymkolwiek z kół zmniejsza się (a tym samym zmniejsza się obwód koła), to sygnał idzie do systemu i wyświetla się ostrzeżenie o tym. System wykorzystuje ABS i ESP. Pzdr ADi

Opublikowano
  • Autor

I mam kolejny skrót do zapamiętania ;) Tak z ciekawości. Jest w B8 jeszcze inny system kontroli ciśnienia w kołach i faktycznie występują jakieś czujniki w samych kołach?

Opublikowano

Są dwa rodzaje systemu: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=209843.msg2499401#msg2499401

AUDI A4 8K0 ma dwa rodzaje systemow Kontroli Cisnienia w oponach :

- ciśnienia w oponach z czujnikiem ciśnienia

- ciśnienia w oponach z czujnikiem liczby obrotów koła

Opublikowano
  • Autor

A przez chwilę myślałem, że już taki mądry jestem, a tu okazuje się, że jednak jest system oparty na czujnikach...