Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AAH] Wyciek płynu ze zbiorniczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam dziwny problem z wyciekim plynu chlodzacego ubywa mi malutkimi ilosciami ( kilka kropli ) na koncu tego wezyka :gwizdanie:

myslalem ze to wina opaski kupilem nowa i dalej to samo wienc potem zakupilem drugi zbiorniczek w aso i tez mam to samo :gwizdanie:

jak zdejme wezyk i go nacisne i widac jak plyn sie wydostaje tam gdzie widac nici wezyka :wallbash:

za dwa dni mam wyjazd na wakacje wienc pomocy :)

1695087676.jpg

Opublikowano

Koleszko opaska w tamtym miejscu nawet słaba dałaby radę króciec na wężyk znajduje się powyżej maksymalnego stanu płynu w zbiorniczku mogą byc dwie przyczyny według mnie oczywiście:

pierwsza przycyzną może być niesprawny zaworek znajdujacy się pod spodem korka którym zakręcasz zbiorniczek wyrównawczy plynu jak sie płyn nagrzewa do pełnej temperatury zaczyna parować i ciśnienie znajduje ujście w tamtym miejscu, ciśnienie rośnie wraz ze wzrostem temperatury

druga przyczyną może być nieszczelność układu znaczy się nie trzyma na którejś opasce i zasysa powietrze, wtedy automatycznie zwiększa sie objętość plynu bo dochodzi powietrze dodatkowo i mósi gdzieś znależć ujście. Druga opcja jest możliwa ponieważ ostatnio płukałem nagrzewnicę[niestety do wymiany] i i w miwjscu w którym nagrzewnica łączy się z wężami były nie założone opaski i wąż nie był nasunięty do końca po dodaniu gazu przez Żonę od razu rósł stan płynu w zbiorniczku i wywalało przez korek, po zgaszeniu silnika i nasunięciu węża do końca i założeniu opaski układ sam wypychał powietrze właśnie tym przewodem znaczy odpowietrzał się ale się rozpisałem mam nadzieję że pomogłem :hi::JC_fan: :JC_fan: :JC_fan: :JC_fan:ale się zgrzałem od tego pisanai :embarrassed:

Opublikowano
  • Autor

dzieki kolego

jutro bende sprawdzal caly uklad chlodzenia co do korka to watpie bo mam nowy zbiorniczek ale zawsze warto sprawdzic :good:

Opublikowano

odpal rozgrzej do pełnej pemperatury i daj gaz do połowy samo się pokaże czekam na rozwiązanie problemu :hi:

Opublikowano
  • Autor

wszystko wrocilo do normy :)

mialem prawie wcale nie dokrecone dwa waze ktore ida do nagrzewnicy :good:

przy okazji odpowietrzylem uklad przez dziurke na lewym przewodzie poczekalem do 90stopni az zacznie sikac potem wsunelem waz i zakrecilem :)

i co dziwne ze nawet mam ogrzewanie z ktorym sie meczylem od roku ktore slabo grzalo albo i wcale :good:

problem byl w tym ze od momentu kiedy oddalem auto do aso zeby wymienili mi plyn g12 nigdy mi nie odpowietrzyli ukladu winika z tego ze tylko go spuscili i dali nowy bez odpowietrzenia a jak stawilem sie z problemem ze mi plyn ucieka to kazali kupic nowy zbiotniczek :wallbash:

merci audi :wallbash: