Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Nie otwiera się klapa bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przekopałem troche forum ale jakos nie znalazlem dokladnie mojego problemu.

Tata posiada A4 B6 sedan w 1.9TDI i ostatnio mowil mi ze przestal sie otwierac bagaznik z pilota, tzn.;

- otwiera pilotem i otwiera sie wszystko procz bagaznika.

- bagaznik moze otworzyc tylko za pomoca guzika " bagaznik na pilocie "

Wczesniej tak nie bylo, wiem ze sa jakies rozne kombinacje przekrecajac kluczykiem w klapie, ale nie mam pomyslu juz co tam moglo sie stac. Widac ze elektrycznie dziala, bo po nacisnieciu " bagaznik na pilocie " bagaznik sie otwiera. Dosc klopotliwa sprawa bo za kazdym zamknieciem bagaznik rowniez sie zamyka a pozniej juz otworzyc sie nie chce. Blad w VAG-u w module komfortu byl tylko 956 - kluczyk nr 2. ale po skasowaniu juz nie powraca. Podczas testów pojedynczych, drzwi sie otwieraja i zamykaja ale bagaznik nie drgnie. Macie jakies pomysly ? :decayed:

:mysli:

Opublikowano

Niech spróbuje raz jeszcze przykodować kluczyk może pomoże...

dziwne :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Kazdy kluczyk ( 2 szt. oryg. ) dziala w ten sposob wiec mysle ze tutaj nic nie da.. Sam rozmyslam nad tym. :disgust:

Opublikowano

z błahych przyczyn, to może być taka opcja, że w klapa bagażnika została zaryglowana kluczem. Piszesz, że to już sprawdziłeś...

kluczyk w klapie ma 3 pozycje:

- "na środku/w pionie" wtedy klapa otwiera się bez problemu

- zamknięty kluczyk przekręcony o 90 stopni w stosunku do pozycji wyżej i wyjęty (wtedy otwiera się tylko z pilota)

- otwieranie klapy kluczykiem poprzez przekręcenie kluczyka o 90 stopni w przeciwną stronę niż wyżej, ale wtedy kluczyk wróci z powrotem do pozycji pierwszej

jeśli to nie jest to, trzeba rozebrać i sprawdzić, może jest jakaś przerwa między stycznikiem otwierającym w klapie a resztą układu.

daj znać

Opublikowano
  • Autor

Kombinacja kluczykiem to byla pierwsza sprawa do zobaczenia, niestety bez rezultatu. Co dziwne kazda z pozycji wymeniona przez jmr powoduje i tak zamkniecie bagaznika i tylko otwarcie nastepuje poprzez przyscisniecie " bagaznika na pilocie " Tak zastanawiam sie czy moze dobrac sie do klamki bo analogicznie myslac jakis stycznik w nim ? Powodujacy otwarcie ale kurcze co ona ma wspolnego do nie otwierania poprzez pilot, gdy drugim guzikiem otwiera bagaznik :mysli: