Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] VW Phaeton, wyłacznik wstrząsowy/ wypadkowy/ awaryjne uruchomienie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jak w temacie, kolega miał wypadek vW Phaetonem, dostał w bok, zaraz po urerzeniu cała elektryka padła, bagażnika otworzyc sie nie da a tam jest bateria,

podawałem prąd pod maską, sa do tego złącza i nic, wychodzi na to że ma uderzeniówkę, pytanie gdzie?????

ewentualnie jak awaryjnie otworzyc klapę bagażnika, poprzedni własciciel usunał znaczek, pewnie tam było miejsce na kluczyk????

pewnie wszystko zrobiłbym vagiem, skasować info o wypadku, otworzyc klapę, ale nie ma prądu w aucie.

może ktos ma dostęp do info na ten temat, z góry dzieki

Opublikowano
  • Autor

tak tez doczytałem że tam jest cos na zasadzie airbag, podczas wypadku wystrzela, pewnie jest to jednorazowe???[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2011, 08:05_________________________________________________jak w takim wypadku awaryjnie klape otworzyć??? ma gaz, duzą butlę, i tylko otwór na narty, fotele się nie kładą??

Opublikowano
  • Autor

teraz troche zgaduje bo pewnien nie jestem 2005/2006, 3.2 benzyna

Opublikowano
  • Autor

no własnie , trzeba rwać klapę, tylko jak???? moze magicznie ręce wciskac odkręcać butlę, i jakoś od srodka.

jeżeli sa zabezpieczenia na obu klemach to z pod maski napewno prądu sie nie poda żeby go ruszyć.

Opublikowano

Nawet jak beda prady to auta sie nie odpali :confused4: trzeba skasowac bledy i wymienic ten bezpiecznik akumulatora .

Opublikowano
  • Autor

rzeczywiscie były wystrzelone bezpieczniki, dwa akumulatory, oba wystrzelone, bagaznik otworzyłem podając prąd pod bezpiecznik pod maską .

pozdr

Opublikowano

w klapie tylnej , w znaczku VW jest zamek (pod mała około 10mm klapka, centralnie, u dołu litery "W"),

w każdym są po 2 aqu:

1 odpinasz prawy potem lewy - podłączasz odwrotnie - inaczej mogą odpalić airbagi (choc to chwilowo bez znaczenia :))

resztę już wyżej ktoś napisał