Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Awaria termostatu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temp. na zew. zaczynają zbliżać się do zera i znów mamy na forum setki wątków na temat termostatu :gwizdanie: :kox:

Pany wszystko jest , wystarczy użyć :szukaj:

Opublikowano

No właśnie taka jest zasada działania termostatu otwiera się przy odpowiedniej temperaturze( czyli przy dajmy na to 90) i puszcza ciepłą wodę na chłodnice która ma ją z chłodzić. Jak jest u mnie nie wiem nie zastanawiałem się ani nie sprawdzałem ale tak mi się wydaje, że temperatura nie będzie w tych wężach równa. No ale mogą być dwa problemy albo otwiera się za wcześnie i silnik jest nie dogrzany albo za późno/wcale i masz przegrzany(co pociąga za sobą większe konsekwencje).

Opublikowano

Jest owszem sam sie sugerowalem tym co jest kolego ale nie ma tego wątku jak to powinno wygladac po wymianie. . . przewody jak powinny się zachowywać \ temp./ czas nagrzania do 90stopni odpowietrzanie.Nie widzialem takiego wątku. [br]Dopisany: 14 Październik 2011, 23:36_________________________________________________U mnie chyba za puzno Bo ost stał mial 90stopni i przewody się wyrównały po 20 min . . . Wezme w. poniedzialek POJADE do ASO i kupie org nawet jak będzie kosztował 150zł bo już mi się sily skaczyly. do tego. a tak po za tym na allegro ori termostat mozna kupic proszę może o jakiś link zaufany bym był wdzięczny. To będzie trzeci i mam nadzieję ost termostat.

Opublikowano

Widocznie mało się postarałeś i dostatecznie mało czasu poświęciłeś na :szukaj::cool1:

Górny waż zawsze będzie cieplejszy od dolnego , dopiero po otwarciu termostatu dolny wąż będzie robił się ( powoli ) coraz cieplejszy

W takich temp. jakie mamy teraz silnik w Twoim samochodzie ( jednostka benzynowa , tym bardziej , że ma instalację LPG ) powinien bez problemu osiągnąć temp. roboczą po przejechaniu ~ 5 km

I taka rada , nie kupuj na allegro , tylko w ASO :cool1:

PS. Sorki swiezak84 za :ot: w temacie :wink4:

Opublikowano

Po 5km! jednak musze Kupic ori. Szybko bo wkoncu będzie wymiana uszczelki pod głowica.U mnie moim zdaniem się przegrzewa bo za gorny waz nie mozna zlapac a za dolny po okolo 15min pracy silnika dopiero Jest bardzo gorący.Zadań jeszcze pytanie czy jak by się przegrzewal to na blacie bedzie to widac ost moje pytanie i już tym nikogo nie będę meczyl tylko POJADE do ASO jak radzi kolega kupie ori i oddam do mechanika.pozd.

Opublikowano

Temp. sprawdzaj za pomocą VAG/VCDS , jak nie posiadasz takowego to , sprawdzaj w kodach klimatronika ( niestety wtedy masz dostęp tylko do sekcji G2 )