Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Miga czasami prawy xenon, uklad poziomowania chodzi i niechodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Powiem szczerze, że zirytowała mnie ta sytuacja. Nie usunąłem jeszcze DPF'u a tu nowe usterki wychodzą. O co chodzi. Samochód miał robiony prawy błotnik i ma inną lampę. Tak go kupiłem. Co i w jaki sposób było zrobione - tego nie wiem.

Na samym początku miałem objawy migającego xenona. Myślałem, że żarnik się przepala. Już miałem kupować. Przestało. Przez ponad miesiąc było wszystko Ok. Teraz znowu zaczął błyskać. Wyłączyłem i włączyłem światła nic. W końcu przestał świecić. Błąd na FIS. Wyłączyłem i włączyłem silnik błąd zniknął xenon zaczął się dalej palić. Zauważyłem natomiast, że przestał działać układ samopoziomujący reflektorów. I teraz nie wiem czy psuje się żarnik czy jakby miał się zepsuć to już dawno by to nie świeciło ? Czy z kablami nie tak ?

Czy po przepaleniu żarówki trzeba restartować błędy w FISie i niedziałanie układu poziomowania jest tym spowodowane ? Po tym drugim zgaszeniu żarówki nie działa to poziomowanie. Dodatkowo długie mi biją w księżyc. Krótkie sobie trochę podniosłem, bo nic nie było widać. W dzień jeżdżę na DRL'ach

Opublikowano

wg mnie lampa do wyjęcia i dokładnego obejrzenia zarówno jej jak i elektryki dochodzącej do lampy, po przepaleniu żarówki i wymianie na nową błąd sam znika :wink4:

Opublikowano

Jak byla zmieniana lampa to nie bylo przeprowadzonej pewnie procedury Nastawy Lamp :) Mruganie lampy moze byc od padaajcego zarnika albo przetwornicy :)

Aby to wyeliminowac pasuje przelozyc zarnik z lewej do prawej lampy wtedy bedzie wiadomo co pada .

Jezeli chodzi o przetwornice w B7 2005-2007 byly z nimi problemy :confused4: typu migajacego xenona :thumbdown: