Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z dobraniem odpowiednich dystansów drzwi tył avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. postanowiłem sobie wymienic głośniczki w autku. z przodu sobie wymienilem na 13 elegancko, a z tyłu chciałem wstawic 16 i tu pojawil sie problem bo zakupione dystanse które niby miały pasować, niestety nie były dobre (dokłądnie takie jak na tej aukcji http://allegro.pl/dystanse-165-glosnik-audi-tt-a3-a4-tyl-boczki-lodz-i1893776442.html ). u mnie w tym boczku orginalny glosnik jest na 3 srubki a te dystanse mają tylko 2 uchwyty do zamocowania i w ogole nie pasowaly do tego boczka. w tej firmie co kupilem powiedzieli zebym odeslal te dystanse to mi wymienia na takie co beda pasowac i wymienili mi na takie co maja 3 otwory mocujace ale nie pasuje rozstaw ( jak w tej aukcji http://allegro.pl/dystanse-na-glosnik-165mm-audi-a3-a4-saab-9-3-lodz-i1894072356.html , co zreszta nie jest dziwne bo wg opisu sa do b6). niestety na allegro innych pasujacych do avanta b5 drzwi tył nie znalazłem :( ma ktoś jakiś pomysł?

Opublikowano

Może gościowi się pomieszało ale w B5 jest mocowanie na 100% na 3 śruby. Te z drugiego linka wyglądają na takie jak mają być.

Opublikowano
  • Autor

powinny ale nie pasuja. zalaczam zdjecie otworów w tym dystansie i w orginalnym głośniku

5urbr4.jpg

Opublikowano

No dziwnie to jakoś wygląda :confused4: Może jednak dorezasz sobie z mdf-u :naughty:

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie wolałem na łatwizne pójść ale widze ze sie nie uda :( a tak całkiem przy okazji, który kabelek co sie podłącza do głośnika to - a który + ? bo wpadły mi w rece b. dobre głosniczki ale nie mają takich szybkozłaczek tylko sróbki i kabelki sie podłacza jak w kostce od np. zyrandola

Opublikowano

Czerwony + a czarny - które idą do głośniczka wysokotonowego. Jak spojrzysz od tyłu głośnika to będziesz widział że czerwony idzie do konkretnego pinu. Tam masz właśnie plus. Nie pamiętam który to ale zobaczysz z tyłu bez problemu.

Opublikowano
  • Autor

w głośniku mam opisane który + a który -, mi chodzi o te kabelki co idą pod tapicerką. jeden ma pancerzyk jednolity a drugi jest z czarnym albo szarym paskiem, nie pamietam

Opublikowano

Poczytaj ten temat:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=10113.0

Masz napisane po kolorach który kabel i jaki kolor do tylnych głośników.