krzysztof447 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Mam pewien problem. Nie mogę się zalogować do loginu 11. Wyskakuje że trzeba podać kod. Z tego co wyczytałem, powinna być jakaś przywieżka przy kluczyku. Ja jej nie mam. Gdzie ten kod mogę znaleść ? Nie wiem czy warto zachodu, bo tak naprawdę nie wiem do czego służy login 11. Z tego co zdązyłem się rozjentować,miałby być w instrukcji. No ale nie znalazłem. Mam jeszcze problem z błędami. VAG-COM Version: Release 311.2-N 1o9lo0m-n6r12p-o9ko4x-kkjahh-568f Control Module Part Number: 8E0 820 043 Component and/or Version: A4 Klimaautomat 1012 Software Coding: 00000 Work Shop Code: WSC 63351 2 Faults Found: 01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71) 41-00 - Blocked or No Voltage 01794 - Control Module Incorrect Chassis (VIN) Number 35-00 - - Po tłumaczeniu na polski: 2 Faults Found: 01 274 - Przepływ powietrza Obudowa silnika pozycjonowania (V71) 41-00 - Blocked or No Voltage 01 794 - moduł sterowania Nieprawidłowe podwozia (VIN) Liczba 35-00 - - Interesuje mnie ten Przepływ powietrza Obudowa silnika. Co to dokladnie oznacza ?, bo nie wiem. Co do modułu klimatyzacji nie wiem dokladnie o co tu chodzi. Oczywiście klimatyzacja pracuje. Czy ona była wymieniana ? Kody, są same zera. Byłbym wdzięczny jak byście pomogli mi rozwiązać ten problem.
wrclaguna Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zmieniany miales klimatronik i musisz go przuczyc VINU ( opis na forum wystarczy poszukac ) Drugi blad to silniczek klapy, pewnie sie zaciąl . Pierwsze zrob Nastawy Podstawowe klimatronika (opis tez na forum)
krzysztof447 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2011 Faktycznie coś mi mówili jak tylko ją kupiłem. Zespóło mi się sprzęgiełko od klimatyzacji, ze nie moglo sie połączyć. Nawet zażadali 1000zł zeby to usunąć. Oczywiscie na to się nie zgodzilem, a klima zostala naprawiona. Dzisiaj prubując się połaczyć, faktycznie z modułem 8 nie łączył mnie. Nie wiedzialem ze to jest od klimy. Napisz mi troszke mi troszke jasniej o jaki silnik klapy chodzi ? Czy o sprzyskiwacza szyb, bo mialem wymieniany czy o jakis inny? Musisz mnie zrozumieć , bo Audi mam od niedawna, od jakiegoś roku. A program VAG od dwóch tygodni. Moze podpowiesz mi coś na temat loginu 11? Ja zaczynam szukać na temat kodowania klimy. [br]Dopisany: 06 Grudzień 2011, 18:33_________________________________________________Juz mniej więcej wiem o co chodzi,. Ten silnik klapy to najprawdopodobnie jest związany z klimą. Tylko teraz czy mam zrobic calą adaptacje klimatronika, od początku do konca ? Oczywiście wchodze w 08 potem 07 i wspisuje wartość. Tylko mały problem. Jaka to mialaby być wartość ? Bo piszą róznie. Czy wystarczy przyuczyć VIN ? Wchodzimy w adaptacje, kanał 081 i wspisujemy wartość . Tylko jaką ?
wrclaguna Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Czy wystarczy przyuczyć VIN ? Wchodzimy w adaptacje, kanał 081 i wspisujemy wartość . Tylko jaką ? Tak jak napisales wartosc powinna ci sie podswietlic p.s 26467
krzysztof447 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2011 No to juz wszystko wiem. Jutro Ci odpisze jakie będą tego efekty. Myśle ze juz nie bedzie problemu. Jak bys mi jeszcze mogł i chciał napisać mi na temat logu 11. Co on oznacza i do czego sie przydaje ? Skad wziąść pin ? Z tym naprawde mam problemy ze znalezieniem na internecie. Może zle szukam, nie wiem. Jesli nie wiesz to i tak dzieki za pomoc. [br]Dopisany: 06 Grudzień 2011, 20:04_________________________________________________Dzięki wszystkim za pomoc. Oczywiście usunełem błąd w klimie, bo była zmieniana. Posłuchalem waszych sugestii i na nowo zaadoptowałem. Oczywiście poskutkowalo. Już jest zgodne z vinem. Wszystkie błędy juz też zostały usunięte. Jeszcze raz wszyskim dziękuję za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi