Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Pokrywa wzmacniacza w A4 B6 sedan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukałem na forum i nie znalazłem konkretnej informacji jak zdjąć "osłonę" przy tylnej szybie osłaniającą wzmacniacz od anteny radiowej. Założyłem tu temat, jak mam w dziale "wnętrze" to proszę o info. Oderwałem chyba z dwóch uchwytów od strony szyby ale ta osłona dalej nie chce zejść a nie chcę znowu coś oberwać. Chcę dostać się tam bo radio ledwo odbiera mi kanały radiowe, często zrywa itp a jeszcze kilka tyg temu było wszystko ok. Czytałem, że warto pobawić się tamtymi stykami. Prosiłbym o pomoc

Opublikowano

Właśnie ten artykuł czytałem ale mimo to nie mogę oderwać :( dlatego pytam może coś, gdzieś, jakoś bardziej trzeba [br]Dopisany: 03 Styczeń 2012, 19:08_________________________________________________Po długim staraniu by nic nie uszkodzić udało się, poniżej jak to wygląda od strony technicznej:

1) tak wygląda metalowy "bolec rozporowy" na elemencie który chcemy zdjąć:

07012012886.jpg

2) widok całej listwy, bolce od strony środka auta (wsuwamy płaski śrubokręt pod każdy z czterech bolców i odchylamy, wtedy wysunął się one z metalowych otworów:

07012012885.jpg

3) u mnie pęknięcie wygląda tak jak na zdj. przeczyściłem styki pod tym wzmacniaczem i radio zaczęło ładnie odbierać mimo uszkodzenia:

07012012884.jpg

Mam nadzieję, że komuś to pomoże